Toneelvereniging Zoeklicht


Donderdag 31 januari 2013. De kat op het spek. Uitvoeringsdatum's 8, 9, 16 en 17 maart 2013.
Klucht in 5 bedrijven van John Dole
David, die gelukkig getrouwd is met Katie, verwacht bezoek van zijn Italiaanse correspondentievriend Mario. Jammer genoeg gaat Katie met haar moeder, mevrouw Scott, een paar dagen naar oma die buiten de stad woont. Even voordat moeder en dochter met de auto vertrekken komt mevrouw de Wit, de huiseigenaresse, binnenwippen om David op het hart te drukken er geen rotzooi van te maken. David maakt meteen van de gelegenheid gebruik om haar attent te maken op een lekkende buis in de badkamer. Als iedereen weg is, besluit David zijn vriend van het station te halen. Maar dan staat Davids gast onverwacht voor de deur. Het blijkt niet Mario te zijn, maar Maria. En leg dat maar eens uit aan moeder de vrouw, die na een autopanne onverwacht terug thuiskomt. Een louche taxichauffeur, een vrouwelijke loodgieter en heel wat verwarring rond een gestolen halssnoer maken de zaken er alleen maar gecompliceerder op.


Donderdag 16 februari 2012. Boer zoekt vrouw.
Uitvoeringsdatum's 24, 25 en 31 maart en 1 april 2012.
Herma Beekman heeft een vrijgezelle zoon Dick die nog thuis woont. Ze vindt het hoog tijd dat hij op zoek gaat naar een vrouw, daarom besluit ze een brief te schrijven naar het programma: Boer zoekt vrouw. Er reageren diverse vrouwen met hele uiteenlopende karakters. Mevrouw Beekman heeft duidelijk een voorkeur en steekt deze niet onder stoelen of banken. Volgt Dick zijn hart of deelt hij zijn mening met z'n moeder?


Toneelvereniging Zoeklicht presenteerde de komedie "Bella Italia".
Op een bungalowpark in Italië hebben verschillende mensen een huisje gehuurd. Onder de vakantiegangers bevinden zich Corrie en Ria, twee dames die niet op hun mond gevallen zijn. Binnen de kortste keren hebben ze de andere vakantiegangers tegen zich in het harnas gejaagd. Als Corrie en Ria dan ook nog worden beschuldigd van diefstal is het hek helemaal van de dam.
Voorstellingen waren 26 en 27 maart en 2 en 3 april 2011. www.toneelvereniging-zoeklicht.nl


Toneelvereniging Zoeklicht presenteerde het blijspel 'Bock in het nauw'.
Het stuk gaat over Gerard Mansfeld die een hoge positie heeft bij het europarlement. Na dertig jaar huwelijk is hij gescheiden en heeft hij een nieuwe relatie. Een bezoek aan zijn oude studievriend Robert Bock maakt heel wat los.
Voorstellingen waren 6 en 7 en 13 en 14 maart 2010. www.toneelvereniging-zoeklicht.nl


Toneelvereniging Zoeklicht presenteerde het blijspel van Marianne de Geer: 'Spot uit... Licht aan'.
Het stuk laat ons een kijkje nemen achter de schermen van de opnames van een nieuwe televisie quiz. Het zijn de 1e opnames en iedereen is behoorlijk gespannen. De opnameleider Alex, Kate de presentatrice, Nick de regiseur, visagiste Natalie en Sandra de gastvrouw wachten gespannen op de 3 echtparen die deel gaan nemen aan de quiz. Als na enige consternatie de echtparen zijn gearriveerd kunnen de opnames aan de quiz gaan beginnen en is het een fluitje van een cent om “spot uit…licht aan”op de band te krijgen, hoewel……
Voorstellingen waren 28 en 29 maart, 4 en 5 april 2009. www.toneelvereniging-zoeklicht.nl


Toneelvereniging Zoeklicht
Blijspel van Ton Davids: Straf. Voorstellingen in 't Rad waren op 29 en 30 maart, 5 en 6 april 2008.
Het spel speelt zich af in een verzorgingstehuis, op de kamer van Anton Velsen. Anton heeft sinds zijn verhuizing geen woord meer gezegd en heeft zich genesteld in zijn rolstoel. Anton’s dochter bezoekt haar vader zo af en toe. Ze houdt van hem, maar zijn zwijgzaamheid en onwil om zijn huis te verkopen, spelen haar parten. Zuster Carla, hoofd van de afdeling en zuster Sylvia verzorgen hem, maar bezuinigingen en personeelsgebrek eisen ook hier hun tol.
Onverwacht krijgen ze hulp van Bert, een taxichauffeur die een taakstraf opgelegd heeft gekregen omdat hij een bejaarde heeft aangereden toen hij roekeloos wegreed bij een bankoverval. Bert wordt hinderlijk begeleid door zijn reclasseringsambtenaar die wel erg nieuwsgierig is naar zijn eventuele betrokkenheid bij die overval. De daders zijn gepakt, maar de buit is niet teruggevonden en Bert is tenslotte chauffeur...
Bert doet op zijn manier zijn best als verzorger van Anton. Uit schuldgevoel? Of spelen andere motieven een rol? De deskundige (?) behandelend arts en een licht dementerende buurvrouw maken het leven er ook niet eenvoudiger op. En wie is Wendy?
Een mooi plot, veel humor en natuurlijk ook ontroerende momenten..
Onderstaand de bezoekers van de eerste voorstelling, zaterdag 29 maart 2008

©2008/09/10 Dick Buskermolen