Lintje Wim Jansen 2022

Zaterdag 12 nov. 2022 ontving Dhr. W.F.J.M. Jansen (Wim, 82 jaar) uit Vlijmen, uit handen van Burgemeester Willemijn van Hees, de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
De heer Wim Jansen is een ras bestuurder met een voorkeur voor de financiŽle bestuurs-portefeuilles.
Belangrijke voorbeelden zijn de penningmeesterschappen van de huurdersvereniging van woningcoŲperatie Woonveste, dit sinds 1998 ofwel al 24 jaar, de Stichting Orgelkring Waalwijk (sinds 2011). Sinds 2006 is hij bestuurslid van de Vereniging van Molen Den Bosch.
De sport vormt een ander belangrijk thema in de 'vrijwilligersloopbaan' van de heer Jansen waarin hij zich ook als crises-bezweerder en verbinder in gecompliceerde fusieprocessen ontpopte.
Hij begeleidde met succes de fusie van de volleybalverenigingen in de gemeente Heusden tot het huidige succesvol opererende Minerva. De heer Jansen is gedurende 44 jaar als bestuurslid aan de volleybalverenigingen verbonden.
Naast kennis van de centjes beschikt hij over het vermogen om met diplomatie en de nodige stuurmanskunst mensen aan tafel te krijgen en te houden.
Hij wordt gekenschetst als een innemende persoon, iemand die zaken voor elkaar krijgt en anderen weet te enthousiasmeren. Naast gedegen bestuurlijke en vooral financiŽle kennis moet daarin de verklaring voor zijn succesvol optreden worden gezocht.