Waalwijk, diverse onderwerpen, deel 1.

Maandag 18 nov. 2019. Huis van Sinterklaas in Waalwijk.

Het Huis van Sinterklaas, naar idee van Kunstencentrum Waalwijk, is een initiatief van de stichting het Huis van Waalwijk.
De stichting Huis van Waalwijk is in 2013 opgericht met als doel het realiseren van culturele en maatschappelijke activiteiten voor en door de inwoners van Waalwijk in het voormalige raadhuis, een prachtig rijksmonument ontworpen door Alexander Kropholler, een van de belangrijkste Nederlandse architecten van de 20e eeuw.
Sinterklaas verblijft in 2019 voor de 7e keer in Waalwijk. Hij en zijn pieten zijn erg blij dat de Gemeente Waalwijk opnieuw het Huis van Waalwijk beschikbaar heeft gesteld.
En omdat hij zo dankbaar is, stelt hij wederom zijn verblijfplaats open voor bezoekjes van kinderen (met papa en mama).
Sinterklaas en zijn pieten verblijven van 18 november t/m 1 december 2019 in Waalwijk (Raadhuisplein 2).
Meer info op huisvansinterklaaswaalwijk.nl


Zaterdag 30 november 2013. Gewonnen vlaai opgehaald bij Party Vlaai in Waalwijk.

Vrijdag 13 september werd in de BaLade in Waalwijk het eerste spel De Ronde van de Langstraat uitgereikt aan de burgemeesters van De Langstraat (Waalwijk, Loon op Zand, Heusden) door de presidenten van de samenwerkende Lionsclubs Waalwijk, Loon op Zand, Drunen-Langstraat en Heusden
De Ronde van de Langstraat is een uniek bordspel waarin spelers een verkenningstocht maken langs markante en onbekende plekken in de Langstraat en door het beantwoorden van vragen de historie, weetjes, feiten en anekdotes over de Langstraat leren. Het bordspel Ronde van de Langstraat is een initiatief van de Lionsclubs Waalwijk, Loon op Zand, Drunen-Langstraat en Heusden. Met de opbrengst van de verkoop worden goede doelen in de regio ondersteund zoals bijvoorbeeld Hospice Francinus de Wind.
De burgemeesters hebben met hun toegezegde afnamen van het bordspel Ronde van de Langstraat een belangrijke impuls gegeven bij de start van het project. Daarnaast heeft burgemeester Nol Kleijngeld substantieel bijgedragen aan de inhoud van het spel door het aanleveren van veel interessante vragen en antwoorden.
BaLaDe is een ontmoetingsplek voor bewoners en een groot aantal regionale organisaties zoals Casade en Schakelring.

vlnr.: Burgemeester Jan Hamming, Burgemeester Wim Luijendijk en Burgemeester Nol Kleijngeld


Vrijdag 18 mei 2012. Wandelgroep Fit For Fun uit Waalwijk maakte een huifkartocht met Gerrit en Dora Dusomos uit Nieuwkuijk. Startpunt was de kapel aan de Steegerf in Drunen.


Dinsdag 14 februari 2012. De afvaardiging van KMHC Waalwijk naar de bondscompetitie zaalhockey is succesvol geweest.
Zes van de elf Waalwijkse teams werden kampioen. Bij de mannen werd het eerste Herenteam kampioen. BIj de vrouwen wonnen alle meisjesteams: MA1, MB1, MC1, MD1 en MD2. Heren 1 en Meisjes C1 wisten zelfs alle wedstrijden te winnen. Het zaalseizoen was nooit eerder zo succesvol voor KMHC Waalwijk.

Meisjes C1 van KMHC Waalwijk