Donderdag 2 april 2009, tentoonstelling

Eind maart 2009 was het precies 100 jaar geleden, dat de eerste scheepsbouwactiviteiten zijn gestart op het terrein van de Bakkersdam en Scheepswerf. Ter gelegenheid hiervan organiseerde directie en management van de Verenigde Scheepswerf Heusden (VSH), TeamCo Shipyard en De Ruiter Watersport een fototentoonstelling op 2,3,4,8 en 9 april 2009

vlnr.: Jeroen Kortehoeven (locatiemanager), Karel Eijkemans (org. fototent.) Theo van Drunen (org. fototent.), Dico Crielaard (aanleveren foto's), Renier Rijke (locatiedirecteur), Linsey van Iersel (org. fototent.), Rein de Ruiter (dir. De Ruiter Watersport), René Klijn (org. fototent.), Anwar Ruhuputty (org. fototent.) en René van de Mast (org. fototentoonstelling).

Bovenstaande 2 foto's waren o.a. te zien op de tentoonstelling

Links Theo van Drunen, rechts Jan Leenders uit Raamsdonksveer.

De opa van Jan, ook Jan Leenders, heeft in 1924 op de scheepswerf een schip laten bouwen, bouwnr. 92 van 1350 ton, met de naam Johan Theo.

Theo van Drunen vult de korf bij die hij speciaal voor de tentoonstelling gemaakt heeft met de authentieke vette kooltjes die ook de smit gebruikte, zodat de geur een extra dimensie aan de tentoonstelling gaf, evenals de werkvloergeluiden die afgespeeld werden.

Theo van de Griendt

©2009 Dick Buskermolen