Vrouwen van Nu, diversen deel 3

Dinsdag 6 maart 2018. Vrouwen van Nu: Vrouwenweek voor alle vrouwen 2 t/m 11 maart 2018.
Ook dit jaar organiseert VvNu twee activiteiten in de vrouwenweek.
Je hoeft geen lid te zijn om hieraan mee te kunnen doen, alle vrouwen uit de Gemeente Heusden zijn van harte welkom.
Het thema van dit jaar is: KLEURRIJK
Op dinsdag 6 maart stond er een wandeling gepland onder begeleiding van een gids, startpunt bij Café De Ploeg, Heusdenseweg 2 5256NC Herpt.


Dinsdag 16 jan. 2018. Tijdens de jaarvergadering van Vrouwen van Nu Vlijmen is een nieuw bestuur gekozen. Er waren drie bestuursleden aftredend: Fransien van Bladel, Nelly Kremers en Ans van Beurden. Er zijn drie nieuwe bestuursleden gekozen. Ans droeg de voorzittershamer over aan Elly. Het bestuur bestaat nu uit: Gré Oudhuis, Willie van Hemert, Anja van Uden, Louise Wittens, Nelly van Delft, Ria van Kuijk en Elly van Meel

Nieuw bestuur

Overdracht voorzittershamer


Vrijdag 12 januari 2018. Leeuwarden is dit jaar de culturele hoofdstad van Europa. Vrouwen uit Friesland hebben het idee opgepakt om het wereldrecord gehaakte dekens te gaan verbreken
De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld is een burgerinitiatief om de BURGERKRACHT te visualiseren in 2018 door het neerleggen van de allergrootste gehaakte deken. De Dekens representeren de kernwaarden: Kracht, Warmte, Verbinding, Kleur en Diversiteit.
De gedachte erachter is dat je met een kleine bijdrage (een granny square van 10x10 cm) in staat bent tot iets groots (de grootste gehaakte deken van de wereld) door samen te werken. Het doel is "het verbinden van mensen".
Bij Vrouwen van Nu is dit initiatief met open armen ontvangen, in heel Nederland haken vrouwen aan.
Ook in Brabant is er heel wat afgehaakt door afdeling Nieuwkuijk, Teteringen, Oirschot, Oud Gastel en Vlijmen. Er zijn al 6800 dekens klaar. Het wereldrecord staat op 8000 en Friesland wil graag 10000 dekens halen. Dat gaat zeker lukken.
Vrouwen van Nu Vlijmen en Nieuwkuijk hebben vrijdag 12 januari de dekens uitgelegd in de sporthal van De Bussel, het was een prachtig kleurrijk geheel. Zaterdag 13 januari hebben ze de dekens van de Granny Squares uit Brabant weg gebracht naar Leeuwarden. Er was een open dag in het magazijn waar de dekens bewaard worden. Het was superleuk om te zien wat een geweldige hoeveelheid dekens er op karren klaar stonden. De diversiteit was prachtig en kleurrijk.


Zaterdag 15 april 2017. VvN, Rabo Clubkascampagne

© 2017 Dick Buskermolen