Vrouwen van Nu, diversen deel 1, 2011 t/m 2016

Donderdag 1 dec. 2016. Haken voor Guinness book of records
Het maken van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld, te presenteren in 2018, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. Het staat voor veel meer dan een recordpoging: al die draadjes wol staan symbool voor verbindingen. Het haken staat niet op de voorgrond, het gaat om het verbinden", zegt initiatiefneemster Monique van der Hoek.
Samen met Esmeralda de Vries is Monique de aanjager van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Met hun aanstekelijke enthousiasme hopen zij zo veel mogelijk burgers met het haakvirus te besmetten. Ook andere medewerkers en vrijwilligers van Palet doen mee (Palet is een professionele, innovatieve zorgorganisatie in Noordwest Friesland.) De deken is een burgerinitiatief dat alle kernwaarden uit de missie zichtbaar maakt.
Neem de kernwaarde waardevol: iedereen kan een bijdrage leveren aan de deken door een granny square te haken, een vierkantje van tien bij tien centimeter en deze vierkantjes aan elkaar gehaakt aan te leveren in een gehaakte deken van 200 x 140 cm.
“Al die vierkantjes haken we aan elkaar tot warme dekens”, zegt Esmeralda, “en daarvan maken we de grootste deken ter wereld.” Monique: “Daarmee symboliseren we: het maakt niet uit wat je doet, al het kleine is van waarde en groeit uit tot iets groots.”
Door het verbinden van vierkantjes ontstaan veelkleurige dekens. “Er zit geen structuur in, maar juist dat maakt de dekens zo mooi’, vindt Monique. “Het staat symbool voor de diversiteit in de samenleving.” In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. “Wij willen er 10.000 halen”, zegt Esmeralda. “Dat zijn vijf voetbalvelden vol, meer dan 8 miljoen granny squares. Iedereen kan aanhaken, alleen of in een groepje.”
Vrouwen van Nu Vlijmen is ijverig bezig voor dit project.

Sjaan Mommersteeg heeft alvast 1 deken gehaakt, op de foto staat ze samen met Henk.


Donderdag 21 april 2016. Vrouwen van Nu, groepsfoto en jubilarissen

25 jaar lid: Annie Kouwenberg, Mieke van Halteren, Querina Thiele, Annie van Erp, Stien van Daelen.
40 jaar lid: Annie Jehoel, Ans van Beurden, Francien van Falier, Margriet de Wilt, Annet Verboord
50 jaar lid: Door Branten, Riek Bus
60 jaar lid: Wies Verboord (ziek), Miet van Beurden

Bestuur en programma begeleidsters.
Programmabegeleidsters: Annet Verboord, Nellie Berkelmans, Hermien van der Lee, Diny van Beurden.
Bestuur: Gré Oudhuis, Ria van Kuijk, Tonny Knippels, Fransien van Bladel, Nelly Kremers, Marietje van Helvoort en Ans van Beurden


Maandag 25 jan. 2016. Vrouwen van Nu Vlijmen laat iedere verenigingsavond de actie bus rondgaan voor een goed doel. Dit afgelopen jaar was dat voor het Thomas huis in Vlijmen. Coen en Angelique Crum mochten het mooie bedrag van € 231,62 ontvangen.


Dinsdag 20 januari 2015. Tijdens de jaarvergadering van Vrouwen van Nu werd de opbrengst van de Actie bus, ruim 400 euro, overhandigt aan stichting EigenWijs.
Vrouwen van Nu Vlijmen organiseert ieder jaar een actie voor een goed doel. Op iedere verenigingsavond gaat er een collectebus rond. Het afgelopen jaar was de actiebus voor stichting EigenWijs. De voorzitter Ans van Beurden kon op de jaarvergadering dinsdag 20 januari, de voorzitter van Stichting EigenWijs Caspar van den Brand € 412,84 overhandigen.

Caspar van den Brandt en Ans van Beurden


Woensdag 12 maart 2014. KVO Vlijmen en Nieuwkuijk hielden in het kader van de KVO Vrouwenweek een excursie naar de dassenburchten bij Giersbergen olv. Bert van Opzeeland van Dassenwerkgroep Brabant.


Maandag 12 december 2011. KVO, wildbreien bij Buurthuis De Korf.


Donderdag 17 november 2011. KVO Vlijmen had een ludieke actie: wildbreien.
Thuis waren stukken op maat gebreid en 's-avonds is een bankje op De Akker voorzien van dit handgemaakte huisvleit.

© 2015 Dick Buskermolen