Vrijwilligersavond, donderdag 16 juni 2011

Heusdense vrijwilligersavond in teken van Europees Jaar van de Vrijwilliger

Als blijk van waardering werden de Heusdense vrijwilligers weer door de gemeente Heusden op donderdag 16 juni 2011 in het zonnetje gezet . Dit jaar stond de Vrijwilligersavond geheel in het teken van het Europese Jaar van de Vrijwilliger.
Anders dan voorgaande jaren werd er dit keer geen Vrijwilliger van het Jaar gekozen. De gemeente wilde in dit bijzondere jaar vooral alle vrijwilligers in het zonnetje zetten. De Heusdense verenigingen hebben daartoe een aantal van hun vrijwilligers mogen aanmelden. Het was een leuke en gezellige avond. Er werd een quiz gespeeld met 2 teams, onder leiding van Harry Hens en Will Dijkstra. Uit de aanwezigen konder 3 vrijwilligers zich per team aanmelden om mee te spelen.
De gemeente Heusden hecht veel waarde aan het werk dat de vrijwilligers verzetten. Zonder de inzet van vrijwilligers zijn veel verenigingen ten dode opgeschreven. In Heusden besteedt ruim dertig procent van de bevolking gemiddeld twee uur per week aan vrijwilligerswerk. Meer dan de helft van hen doet dat op het gebied van sport, recreatie of onderwijs. De belangrijkste reden om geen vrijwilligerswerk te doen is ook in de gemeente Heusden het gebrek aan tijd bij de mensen.
De Vrijwilligersavond 2011 vond plaats in Cultureel Centrum De Voorste Venne in Drunen.

2011 Dick Buskermolen