Vrijetijdsmarkt in de Caleidoscoop, donderdag 22 september 2011.

In verschillende gemeenten hebben mensen met een (verstandelijke) beperking gelukkig diverse mogelijkheden om hun vrije tijd door te brengen. Desondanks wordt er aanbod gemist of sluit het aanbod niet, of niet altijd, aan op de vraag. Ook weet niet iedereen wat er allemaal is op dit gebied. Daarom heeft Cello het initiatief genomen om samen met de gemeenten vrijetijdsmarkten te organiseren. Er waren in de afgelopen jaren markten in Maasdriel, Kerkdriel, Best/Oirschot en Sint-Michielsgestel. Op 22 september was er een in Vlijmen. Vrijetijdsclubs en verenigingen konden tijdens deze markt laten horen, zien, ervaren en proeven wat ze te bieden hadden en konden bezoekers uitnodigen mee te doen aan een activiteit.
Uitgenodigd werden uiteraard mensen met een beperking, in alle leeftijdsgroepen. Daarnaast mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij vrijetijdsactiviteiten in de gemeente Heusden. Een andere belangrijke doelgroep is de gemeenteraadsleden en beleidsmedewerkers die zich bezighouden met de Wmo, om te horen en te zien wat Wmo en vrije tijd met elkaar te maken hebben. De markt bood hen een bron van informatie en inspiratie. De markt ging immers over meedoen aan de maatschappij: de kerngedachte van de Wmo.
Ook werd ge´nventariseerd waar knelpunten liggen. Wat missen mensen met een beperking? Welke problemen doen zich voor bij het zoeken naar passende vrijetijdsbesteding? Is een locatie niet bereikbaar met openbaar vervoer? Sluit de doelgroep niet aan bij de groep en wat is daarvan de reden? Zijn deze mensen of hun ouders niet bekend met het diverse aanbod? Is er in de omgeving geen aanbod?
De Markt werd gehouden van 19:00 tot 21:00 uur in de Caleidoscoop.

Bovenstaande foto en de 2 onderstaande betreft de kaartclub die zich in de andere zaal bevond.