Voorjaarsfestival 2019.

Zondag 14 april 2019. De Natuur- en Milieuvereniging Heusden organiseerde voor de tweede keer het Voorjaarsfestival.
Tijdens het Voorjaarsfestival van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) kon je op zondagmiddag 14 april vele mooie dieren eens van heel dichtbij bekijken. Met je neus bovenop mooie dieren zoals onder andere de vos, haas, das, bij, zwaluw, konijn, egel, kuiken, vlinder, uil en vleermuis. Zijn vleermuizen dan ook mooi? Vleermuizen zijn toch gruwelijk eng?! In films spelen vleermuizen daarom toch ook vaak juist de rol van die griezelige bloedzuigende monsters: vampiers.
Vleermuizen worden al sinds eeuwen in verband gebracht met ongeluksbrengers en roepen bij veel mensen gedachten op van enge, geheimzinnige dieren die in je haren vliegen en vol zitten met eng ongedierte. Dat vleermuizen geheimzinnig gevonden worden is echter niet vreemd. De meeste mensen kennen ze niet, want slechts een minuut of 10 voordat de zon ondergaat worden ze actief en komen ze pas uit hun schuilplaatsen, zoals scheuren en holtes in bomen, dakpannen en spouwmuren. Deze zondag liet de NMVH je wat meer zien van het verborgen leven van vleermuizen.
Ook een aantal andere dieren die vaak in de nacht en/of diep in de natuur leven, en jij als mens dus niet zo snel tegenkomt, werden tijdens het Voorjaarsfestival eens midden in het licht gezet. Sommige dieren kon je ook aanraken en aaien.
En had jij een (ziek) dierenknuffeltje? Je kon hem meenemen en de knuffel(Repair)dokter zou dan jouw allerliefste vriendje onderzoeken en wellicht beter maken.
En voor de oudere jeugd: Heb jij iets wat stuk is? Weggooien is toch zonde!? Breng het mee samen met materiaal om het te maken en de handige heren van het Repair Café gaan proberen het weer voor je te maken. Het Voorjaarsfestival 2019 is voor jong en oud! Van 13.00 tot 17.00 uur stond het natuurgebied aan de Duinweg 68 in Drunen bol van vele (doe)activiteiten. Entree: gratis.

©2019 Dick Buskermolen