Voorjaarsfestival.

Zondag 22 april 2018. De Natuur- en Milieuvereniging Heusden organiseerde het eerste Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen. Het festival stond bol van allerlei activiteiten die in het teken staan van het voorjaar, de natuur, het milieu, bloemen, kruiden, diertjes, modder, water, veel actie, handen uit de mouwen en vooral veel gezelligheid en vond plaats bij het onderkomen van de Heemkundekring, op het terrein van Marienkroon, Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk.
Tevens de start van de Zonnebloemwedstrijd in de gemeente Heusden, met als prijs een ballonvaart

Het festivalterrein was opgefleurt met kruiden en met planten met veel fleurige en geurige bloemen. Deze waren ook te koop. Er waren stekjes om te verspenen. Je kon ze in meegebrachte wc rolletjes gratis mee naar huis nemen en je vensterbank of tuin mee opfleuren. Er was informatie van de Vlinderstichting, over ecologisch tuinieren van Velt en over bijen, ook imkers waren aanwezig.
Ter plekke konden uit fruit en groente smaakvolle en gezonde Smoothies en Sapjes voor je bereidt worden. Er waren gezonde versnaperingen van zaden en fruit. Er werd geschminkt en er waren de workshops: ‘Blije Bijen Ballen maken’ en ‘Kunst uit afval’. Verder een viertal rondleidingen, t.w. ‘GROTE insecten bij de oude bomen’; ‘Verrassende verhaaltjes’; ’In de natuur op zoek naar voedsel en medicijnen’ en natuurlijk…. ‘Op bezoek bij de koningin’.

Zonnebloemwedstrijd
Zonder insecten geen groente, fruit, zaden en geen voedsel meer. Daarom kregen deze nuttige beestjes op het festival de hoofdrol! De zonnebloem is een van de lievelingsbloemen van de bijen. Alle bezoekers kregen daarom zonnebloemzaadjes mee. Dit als start van een wedstrijd waar alle inwoners van Heusden aan mee kunnen doen. En de prijs? In Heusden een zomerlang genieten van tuinen vol zoemende en fladderende diertjes maar als kroon op al je werk van bloemen en zonnebloemen vertroetelen: kans op een ballonvaart met BallonAIRpoort: de ballon met de koeien erop
Iedereen in de gemeente kan meedoen met de Zonnebloemwedstrijd door zich op te geven via info@natuurenmilieuheusden.nl

©2018 Dick Buskermolen