Vogelvereniging De Vogelvriend, 2018.

Vrijdag 16 nov. 2018. Vogelver. De Vogelvriend uit Nieuwkuijk had haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in het Patronaat van 16 t/m 18 nov.
Dit jaar was het alweer de 10e Regionale en voor de vereniging de 50e tentoonstelling.

Openingstijden waren: vrijdag 20:00 tot 22:00 uur, zaterdag 14:00 tot 18:00 uur, zondag 10:00 tot 16:00 uur
Twee jubilarissen werden gehuldigd: Frans Hamels 25 jaar en Bart van de Ven 40 jaar lid.

De vereniging is opgericht 1 juli 1968.
Het eerste Thuis was Café d'n Bork in Nieuwkuijk, waar het ledenaantal al snel uitgroeide tot een volwassen vereninging.
In het begin was er veel werk want er was nog niets. Maar toen kon er bij enkelen op het werk nog wel wat geregeld worden.
Met de inzet van velen is toen o.a. de aluminium stelling gemaakt om de kooien in te zetten.
Daarna in de Apollobar terecht gekomen en hebben hier een prima nieuw thuis gevonden. Hier zijn vele leuke jaren doorgebracht en aan de bar menig sterk verhaal vertelt. Daarna volgde het Patronaat waar de vereniging tot op de dag van vandaag een "Gouden Thuis" heeft gevonden. 
Toen het aantal vogels op de show terug liep, is er een andere weg ingeslagen, een regionale show met een goed prijzenpakket. Dat was een goed idee want elk jaar kunnen weer menig liefhebber met zijn vogels verwacht worden en word het weer een erg mooie gevarieerde show. Dit jaar voor de 10e keer.
De prettige samenwerking met beheerders en vrijwilligers van het patronaat door de jaren heen, maakt het ook elk jaar weer fijn om hier terug te komen en de hoop is dit nog lang te kunnen doen.
Natuurlijk is het leden bestand en het bestuur door de jaren heen gewisseld, maar de rode draad door het 50-jarig bestaan is toch wel de gezelligheid!

Frans Hamels uit Vlijmen, 25 jaar lid

Bart van de Ven uit Vlijmen, 40 jaar lid

Joey Boelen en Romano Geven

Winnaars half varken, vlnr.: Jan van Lanen uit Middelrode, Ad Hamers uit Berkel-Enschot en Ralph Eberson uit Den Bosch.

©2018 Dick Buskermolen