Vlijmen, diversen 2014, deel 1.

Vrijdag 27 juni 2014. Ties van Brussel en zijn vrouw Hannie van Lith uit Vlijmen hebben het afgelopen jaar sponsor geld bijeengezocht om 500 gedichtenboekjes met 50 van Ties zijn gedichten te kunnen laten drukken. Titel van het boekje is "In Hondsdraf Lopen".
Boekje is klaar en kost 10 euro. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting KNGF Geleidehonden.
Boekje is verkrijgbaar in de Wijkwinkel in de Caleidoscoop op de Vliedberg, waar Ties elke donderdagmorgen aanwezig is, tevens verkrijgbaar in de buurthuizen in de gemeente Heusden.


Zaterdag 14 juni 2014. Dameskorfbalvereniging NDZW uit Vlijmen vierde haar 60-jarig bestaan. Een viering van 60 jaar korfbal in de gemeente Heusden. Het jubileumweekend startte op vrijdagavond om 18.00 uur met het jeugdkamp voor al haar jeugdleden, op het eigen sportpark De Hoge Heide aan de Bilderdijkstraat 2D te Vlijmen. De kinderen kregen een gevarieerd programma aangeboden en overnachten in een grote tent. Toen ze op zaterdag wakker werden was er een gezamenlijk ontbijt en waren er activiteiten tot 12.00 uur, waarna de opening was van het jubileumtoernooi om 12.45 uur. Zo veel als mogelijk oud-leden waar de adressen nog van bekend waren, waren hiervoor uitgenodigd, alsmede uiteraard de eigen leden en er was veel animo om hieraan deel te nemen. Zo'n 20 teams streden tegen elkaar, speelden beachkorfbal en werkten een aantal zeskampspellen af. Vanaf 16.30 uur vond de inloopreceptie plaats. Wederom voor (oud-) leden, maar ook voor officiële genodigden zoals afgevaardigden van de gemeente, van de korfbalbond KNKV, andere verenigingen uit de gemeente, etc. Tijdens de receptie werd het langst-spelend lid, Tony van den Berk, gehuldigd voor haar zestigjarig lidmaatschap. Zij korfbalt nog steeds!
Het jubileumweekend werd afgesloten met een grandioos feest.

Tony van den Berk

Tony met haar 3 dochters: Joyce, Wendy en Ellen.

Tony met voorzitster Saskia Kipping


Vrijdag 6 juni 2014. De Muikers in De Schakel in Oudheusden.

De Muikers, vlnr.: Ad Oremans, Jan van Gilz en Hans Koolen.


Op maandag 28 april 2014 vond de hoofdprijs uitreiking plaats van de loterij, welke gehouden is ten behoeve van de 25e Truckersdag Vlijmen e.o.
De prijs betreft een fiets en geschonken door Profil Fitters Vlijmen.
De prijswinnaar is Willy Kropman uit Den Bosch.
Uitreiking geschiedde door de dhr. Ron Fitters en bestuurslid Cees Kuys van Stichting “EN Route”.

Op de foto vlnr.: Ron Fitters, Willy Kropman en Cees Kuys.

Vrijdag 25 april 2014 ontving Dhr. A.J. (Ton) Krijnen (68), wonende te Waalwijk uit handen van Burgemeester Nol Kleijngeld de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".

Samenvatting verdiensten:
Voorzitter van v.v. Vlijmense Boys.
Voorzitter én penningmeester van Carnavalsvereniging Knotwilgendam en bestuurslid.
Financieel adviseur/penningmeester voor de bekende Vlijmense truckersdag van ‘Stichting En Route’ en ‘Stichting het Zorgenkind’.
De heer Krijnen componeert vaak passende liedjes voor tal van activiteiten: een speciaal truckerslied voor ‘Stichting En Route’- een clublied voor v.v. Vlijmense Boys - diverse carnavalsliedjes voor verschillende Vlijmense basisscholen - vele, vele liedjes geschreven, gecomponeerd voor diverse (carnavals)verenigingen in de regio Zijn geesteskind is het Brabantse Knotskrakersfestival, dat jaren door hem werd georganiseerd. De lokale hitwinnaars uit veel Brabantse dorpen en steden namen hieraan deel in partycentrum “de Ster” in Nieuwkuijk. Hieruit werd elk jaar dé Brabantse Knotskraker voor dat jaar gekozen door een deskundige vakjury. Duizenden mensen hebben hier jaren veel plezier aan beleefd! Een onbetwiste kroon op zijn totaaloeuvre….! Vele jaren presentator van het ouderencarnaval, van de middag van het Zorgenkind, van de "Taptoe Nieuwkuijk", met deelname van veel nationale/internationale showbands,presentator/organisator van het Waalwijkse liedjesfestival in het voormalige LIDO Liedjesschrijver voor vele carnavalsclubs en organisaties.
Speaker bij de ENECO-tour (Belgisch/Nederlandse profwielrenevenement)


Woensdag 23 april 2014. Samenkomst Parochiële MOV groep uit Vlijmen (M.O.V. staat voor Missie, Ontwikkeling en Vrede), ter afsluiting vastenactie.


Zaterdag 22 maart 2014, NLDoet 2014. De Locatie, Vlijmen. Schilderen atelierruimte.

Zaterdag 22 maart 2014, NLDoet 2014. De Locatie, Vlijmen. Tuinwerkzaamheden.

Zaterdag 22 maart 2014, NLDoet 2014. De Locatie, Vlijmen.


Zaterdag 22 maart 2014, NLDoet 2014. St. De Speelberg, Vlijmen. Het groen snoeien, banken schoonmaken en een entree welkomsbord maken, ook een informatiebord. Daarnaast zijn ouderen uit de wijk uitnodigd om er even uit te zijn en te genieten van iets lekkers.


Woensdag 12 maart 2014. KVO Vlijmen en Nieuwkuijk hielden in het kader van de KVO Vrouwenweek een excursie naar de dassenburchten bij Giersbergen olv. Bert van Opzeeland van Dassenwerkgroep Brabant.

Maandag 3 maart 2014. De Muikers in De Schakel in Oudheusden.

De Muikers, vlnr.: Ad Oremans, Jan van Gilz en Hans Koolen.


Donderdag 7 februari 2014. Onlangs is Reneé Lanser-Weissbach uit Vlijmen wereldkampioen Noorse Boskatten geworden met haar kater Macho, in de categorie Open Poezen & Katers. Macho heeft nu 1 jaar lang de titel “Skogkatt Of The Year”.
Om deze titel te verkrijgen hebben ze meegedaan met shows in België, Frankrijk en Duitsland, waar per show punten verkregen kunnen worden. Ook in Nederland heeft Macho flink wat punten en bekers weten te winnen, zoals bijv. de grote Paasshow van Mundikat in Apeldoorn waar hij beide dagen Best of Best #1 werd. . Reneé, die in Duitsland geboren is, is van beroep cirisismanager. Ze heeft al in diverse landen gewoond.
Voordat ze zich in Nederland vestigde woonde ze 10 jaar in België, alwaar ze een eigen bedrijf had. Ze heeft daar ook Trakehner paarden gefokt. 30 jaar geleden kreeg ze haar eerste kat. Toen deze na 12 jaar overleed, begon ze met 2 gecastreerde Noorse Boskatkaters. Ze was erg gecharmeerd van deze katten. Hen karakter trok haar erg aan: speels, lief, rustig, maar actiever dan Perzen. In 1999 begon ze zich te interesseren in het fokken van deze Noorse Boskatten.
Ze heeft er veel over gelezen op internet en in boeken. Ze begon met 1 poes uit Zweden, en 2 uit Duitsland, 1 jaar daarna volgde een witte kater. In 2006 heeft ze zich in Vlijmen gevestigd. Inmiddels heeft ze met haar katten al in 14 landen shows bezocht.


Zaterdag 25 jan. 2014. Bij besteding van euro 35,= konden klanten bij EMTE in december een prijs winnen. Deze actie was om de zondagopening onder de aandacht te brengen.
Zaterdag 25 jan. was de prijsuitreiking. Op de foto links filiaalmanager Rob Jansen, daarnaast de fam. Traa met hen dochter Floor, die een tv hebben gewonnen, dan Dhr. Dijkstra en de moeder van Corina Stoop-de Vaan (die Corina vertegenwoordigde), die ieder een mp4-speler mee naar huis mochten nemen.

©2014 Dick Buskermolen