Vlijmen, diversen 2013, deel 3.

Zondag 15 december 2013. Vocaal ensemble Cordatus gaf een kerstconcert in de Protestantse Kerk. Dirigent Jan Maes, pianobegeleiding Rob Dommisse.


Vrijdag 29 november 2013. ABN-AMRO en Rotary reikte pakketten uit bij de voedselbank. vlnr.: Jeanne Pullens van de Rotary Heusden, Lonneke Erkelens en Wilbur van der Bas van ABN-AMRO

Woensdag 27 november 2013. Stuwadoorsbedrijf Remko van Overdijk uit Vlijmen schonk een partij kunststof kerstbomen aan de voedselbank.
Op de foto links Remko, rechts Pieter van Eggelen, coördinator Vlijmen.

Woensdag 27 november 2013. Theo Vennings viert dit jaar zijn 75-jarig jubileum als lid van de FNV. Vanaf 1954 tot aan zijn pensionering in 1987 heeft hij bij ziekenfonds CZ in de buitendienst gewerkt. Naast zijn werk bij CZ heeft hij tot ongeveer 2007 muziek gemaakt bij diverse harmonieën en orkesten. Het laatst als trompettist bij het seniorenorkest Da Capo in Rosmalen. Jopie is heel lang vrijwilligster in St. Janshof geweest. Op de foto Theo Vennings (89) en partner Jopie van der Laan (73).


Maandag 4 oktober 2013. Laura van Engelen is in Dordrecht op zondag 3 november met een nieuw Brabants Record en een ruime voorsprong Nederlands kampioen geworden op de 800m. vrije slag meisjes junioren 3. Haar tijd was 9:25.56. De oude tijd van Laura was 9:49.11 wat dus een verbetering betekende van bijna 24 seconden! Dit leverde haar dus weer een gouden medaille op en zwom ze ruim onder het oude Brabantse record van 9:41.08 wat al weer 8 jaar stond. Laura is lid van AquAmigos in Vlijmen.


Donderdag 31 oktober 2013. Halloween in de Jan Tooropstraat & Frans Halsstraat, Vliedberg

Aangezien er veel kinderen in deze twee straten wonen, vond de buurt het leuk om een Halloween avond te organiseren.
Er wonen 23 kinderen in de Jan Tooropstraat & Frans Halsstraat, Linda , Angelique en Mary Ann hadden spelletjes verzonnen en de speeltuin versiert.
Omdat de leeftijd van 3 tot 10 jaar was, hebben ze het niet te erg gemaakt, en op het einde snoep of ik schiet langs de deuren gedaan.
Bijna heel de buurt werkte mee aan deze avond, sommige versierden ook hun huizen en er deed zelfs een spook open.
De snoepjes konden op het einde niet gelijk meegegeven worden, omdat ze zoveel snoep opgehaald hadden dat het eerst gelijk verdeeld moest worden zodat ieder kind evenveel kreeg.
Het was al met al boven ieders verwachting gegaan en staat zeker voor volgend jaar ook weer in de planning.


Woensdag 23 oktober 2013. Toneelgroep Doodgewoon overhandigde een cheque twv € 550,= aan Wensambulance Brabant.

Karin van Esch (52) uit Haarsteeg had al jaren lang het idee een toneelgroep op te richten. “Maar wel in combinatie met een goed doel”, zegt ze. “Die drive heb ik altijd gehad.”  Haar droom werd waarheid. Op 15 januari 2009 richtte ze de toneelgroep ‘Doodgewoon’ op, bijgestaan door regisseur Freek Claasen (63) uit Boxtel.
Karin werkt bij het crematorium De Maaslanden in Nieuwkuijk, veel van de leden van de toneelgroep zijn collega’s van haar. Ze waren dus al gewend in het openbaar te spreken. Zonder toneelopleiding hebben de leden zich enorm ontwikkeld en het is een hechte groep geworden. Het klikte onderling meteen. Dankzij de goede begeleiding van Freek was er een jaar na de oprichting een eerste optreden. 
Vanaf het begin af aan is er geen gebruik gemaakt van souffleurs. “Dat geeft een schijnveiligheid”, benadrukt Freek. “Ik besteed veel aandacht aan het improviseren en dat werkt goed.” Het nieuwe stuk heet ‘De Eetkamer’, naar een idee van A.R. Gurney jr. 
De uitvoering van De Eetkamer vond plaats op vrijdag 11 oktober en zaterdag 12 oktober
De keuze voor het goede doel is deze keer Wensambulance Brabant, opgericht op 14 september 2011. De organisatie telt ongeveer 200 vrijwilligers en wordt financieel gesteund door sponsors en particuliere initiatiefnemers. Wensambulance Brabant biedt mensen in hun laatste levensfase de mogelijkheid om een laatste wens in vervulling te laten gaan. Het kan zijn dat iemand bijvoorbeeld nog graag een keer de zee wil zien. Er wordt een ambulance beschikbaar gesteld met een verpleegkundige en een ambulancechauffeur. “Een derde van de opbrengst van de voorstelling gaat naar Wensambulance Brabant”, zegt Karin. “ Het andere gedeelte hebben wij nodig voor de onkosten die wij moeten maken, zoals decors en huur van de repetitieruimte. Wij zijn blij dat wij van de Caleiscoop de theaterruimte voor de voorstellingen gratis mogen gebruiken. Daardoor kan er meer geld naar het goede doel.” Komt er volgend jaar weer een nieuwe voorstelling?  “Het is de bedoeling dat wij elk jaar een nieuw stuk brengen”, zegt Karin enthousiast. “Daar gaan we voor.”

vlnr.: Wilhelmien van der Lee, Dick Pol, Karin van Esch, Freek Claasen en Henk Peters.

vlnr.: Dick Pol, Frans van Gerwen en Henk Peters.
Frans heeft samen met Giel van Genugten de WensAmbulance Brabant opgericht. Ze zijn samen uitgeroepen tot Brabander van het jaar 2012.


Vrijdag 4 oktober 2013. Jacqueline Bruurmijn heeft de 80 van de Langstraat gesponsord gelopen voor het dierenasiel in Waalwijk. Bedrijven en kennissen hadden haar gesponsord. Bij een van de sponsors, dehuisdiersuper.nl uit Nieuwkuijk, heeft ze het totaalbedragf van € 1700,= omgezet in benodigdheden die het dierenasiel goed kon gebruiken. Vrijdag 4 oktober, dierendag, was de overhandiging.

Links Angela Frijters, rechts Jacqueline Bruurmijn

Links Remco van Overdijk, rechts Martijn Kluit (dehuisdiersuper)

Jacqueline passeert de finish om 12:41 uur.

©2013 Dick Buskermolen