Vlijmen, diversen 2021/22/23.

Woensdag 1 febr. 2023. Nationale Voorleesdagen
Van 25 januari tot en met 4 februari 2023 waren de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen werd er extra veel voorgelezen.
Bibliotheek Heusden had een aantal extra voorleesactiviteiten. Boekie Big kwam gezellig op visite en er was een heus voorleesfeestje!
Tijdens de Nationale Voorleesdagen stond het prentenboek van het jaar centraal. Dit jaar was dat het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje.’
Er werd voorgelezen door lokale schrijfsters Bertine van Spijk en Lonneke Sanders.

Bertine van Spijk – Wij voetballen
Bertine van Spijk, juf Bertine, geeft les aan een hele leuke groep 1-2 op een school voor speciaal basisonderwijs. Ze schreef het boek Wij voetballen.
Een boek met heel veel informatie en een leuk verhaal over voetballen. Waarbij de klas van juf Bertine op bezoek gaat bij de voetbalclub.
Geschikt voor iedereen die alles wil weten over voetballen en vooral heel leuk om samen te lezen met je vader, moeder opa of oma.
Het voorleesverhaal is geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 4.

Lonneke Sanders - Welpje en het verdwenen zonnetje
Lonneke Sanders, kindertherapeut in Vlijmen, schreef het kinderboek Welpje en het verdwenen zonnetje. Ze deed dat met de missie om kinderen te laten zien dat al je gevoelens, zowel donker als licht, er mogen zijn. In het boek is op een speelse manier beschreven hoe Welpje leert dat het belangrijk is om je gevoelens niet te verstoppen, maar juist te uiten en te delen met anderen.
In Welpjes verhaal komen grote veranderingen aan bod zoals verhuizen en het krijgen van een broertje of zusje, met alle gevoelens die daarbij
kunnen komen kijken. Welpje en het verdwenen zonnetje is een boek voor kinderen vanaf 4 jaar en sluit het beste aan bij kinderen in groep 3 en 4.

Bertine van Spijk

Lonneke Sanders


Dinsdag 27 dec. 2022. Kerststal

Donderdag 14 juli 2022. Markt Vlijmen

Zaterdag 25 dec. 2021. Kerststal.


6 juni 2021. Mevrouw Mary Hoffman-Baquie werd precies 101 jaar! Zij woont in het Gastenhuis op de Grassen maar is nog goed bij de pinken! Recentelijk ontwikkelde ze ‘speciale gevoelens’ voor een leuke man in huis maar inmiddels staat ze weer open voor een nieuwe liefde. Heerlijk toch als je zo in het leven staat! Denk dat Mary zo maar eens richting de 110 kan gaan! Dat gunnen wij haar met deze gezondheid van harte! Dochter en schoonzoon namen haar heerlijk mee uit eten. Topverjaardag!


©2021/23 Dick Buskermolen