Vlijmen, diversen deel 2. (2009)

Maandag 28 december 2009. Wolput, De Akker en Grote Kerk

Zondag 1 november 2009. Mien Mommersteeg vierde in D'n Bork haar 90e verjaardag. De Nieuwkuijkse Harmonie "De Eendragt" Onsenoort en Nieuwkuijk, die daar in een andere zaal een concert gaf, kwam de feestvreugde verhogen met een kort optreden.


Donderdag 16 juli 2009. Vlnr.: de dames Kooij en Damen.


Dinsdag 14 juli 2009. Uitslag voortuinenwedstrijd.

Dorus van Overdijk, Beatrixlaan 12, winnaar Gouden Tuinkabouter 2009

Buurt 1: 1e prijs Pieter Bruegelstraat 35

Buurt 2: 1e prijs Jeroen Boschstraat 3

Buurt 3: 1e prijs Jan Tooropstraat 18

Buurt 4: 1e prijs Emmalaan 39

Buurt 5: 1e prijs Konijnenbergstraat 30

Mooiste straat: Pieter Langendijkstraat 2-4-6-8


Vrijdag 12 juni 2009. In 1989 startte Leo Wijnstekers op het Plein 12 met 'De Kaasboer'. Bij Kaasspeciaalzaak Leo Wijnstekers is heden ten dage Bettie Wijnstekers samen met haar vaste krachten Els de Laat en Jannie Damen het gezicht van de winkel.
Omdat in 2009 de zaak 20 jaar bestaat, waren er diverse activiteiten gepland, waaronder een ballonnenwedstrijd.
De uitslag van deze wedstrijd is als volgt: 1e prijs voor Jordy van der Heyden, zijn ballon kwam tot Roetgen in Duitsland, net over de grens van België. 2e prijs voor Kevin van Esch, die het tot Enter in Overijssel wist te halen. En tenslotte een 3e prijs voor Lars van Bommel, waarvan de ballon in Rees-Esserden (Duitsland) neerstreek.
Een troostprijs was er voor Michelle Lesage, haar ballon kwam tot Den Bosch en het kaartje was al binnen een uur terug.

Links Jordy van der Heyden (10), rechts Kevin van Esch (5), 1e en 2e prijs

links Lars van Bommel (7), rechts Michelle Lesage (6), 3e en troostprijs

Alle prijswinnaars tesamen met Betty Wijnstekers


Woensdag 10 juni 2009. Dit jaar vond de tiende editie van de voortuinenwedstrijd op de Vliedberg plaats. De afgelopen 9 jaar zijn de voortuinen op de Vliedberg veel verbeterd.
De bewoners besteden veel aandacht aan hun voortuin. De medewerkers van de wijkwinkel (Woonveste, Stichting Sphinx, Huurdersvereniging, Gemeente Heusden en Politie) gingen weer de jaarlijkse ronde doen op de woensdagen 3, 10 en 17 juni. Op 14 juli was de prijsuitreiking hetgeen plaats vond in het ‘oude’ d’Oultremontcollege (locatie van Dienstencentrum De Berg in Vlijmen) aan de Parklaan in Vlijmen rond de klok van 20:00 uur. Alle tuinen in de wijk maakten kans op een mooie prijs.
De mooiste tuin werd bekroond met de Gouden Tuinkabouter.
Op de foto ziet U de jury op pad.


Donderdag 4 juni 2009. In de gemeente Heusden waren 28 stembureau's waar een stem uitgebracht kon worden op het Europees Parlement, waarvan 9 in Vlijmen. Alle stembureau's kunt U vinden onder Gemeente Heusden

Partycentrum d'Apollo, Vlijmen

't Palet, Vlijmen

Voetiusschool, Vlijmen

Bibliotheek, Vlijmen

Gemeentehuis, Vlijmen

De Kluster, Vlijmen

St. Janshof, Vlijmen

St. Janshof, Vlijmen

St. Janshof, Vlijmen

De Wilgen, Vlijmen

Thuiszorg Vivent, Vlijmen


Donderdag 7 mei 2009. Het Gehandicapten Platform Heusden organiseerde in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland twee scootmobielcursussen in de gemeente Heusden, waarvan de deelname gratis was. De cursussen werden gehouden in Drunen en in Vlijmen. In Drunen (op 4 juni) in Partycentrum De Remise te Drunen. In Vlijmen werd de cursus gehouden op 7 mei bij café Den Braai. Het Gehandicaptenplatform Heusden wil met deze cursus de gebruikers van een scootmobiel attent maken op de verkeersregels en uitleg geven over het gebruik in de praktijk zodat omvallen en ongelukken voorkomen worden. 's-Ochtends kwamen de verkeersregels en een veilig gebruik van de scootmobiel in het verkeer ter sprake, en na de lunch werd de opgedane kennis in de praktijk gebracht door een korte rit op de scootmobiel door het dorp. De rit bestond uit het afleggen van een van tevoren vastgelegd parcours, waarbij enkele ‘hindernissen’ zijn opgenomen, die in het verkeer ook regelmatig voorkomen, zoals o.a. een rotonde of een schuin aflopende stoep. Het doel van deze rit was het zich eigen maken van het besturen van het voertuig in het huidige verkeer met de nieuwe verkeersregels en de eventuele obstakels. De deelnemers reden met de eigen scootmobiel.
website: www.gehandicaptenplatformheusden.


Zondag 11 januari 2009. Optreden van "De Doemaar Watjes" in "Ons Praathuis", Const. Huijgenstraat 3.
In april 2007 is deze groep opgericht, de naam betekent: "We doen maar wat".
Bert Sperber en Berna van den Dungen schreven voor deze toneelgroep, bestaande uit acht acteurs en actrices met een verstandelijke beperking, een magisch sprookje. De toneelspelers zijn afkomstig uit Vlijmen, Haaren, Drunen en 's-Hertogenbosch: Peter van Rooij, Ayad Kazzou, Teresxa Polman, Linda Koks, Joyce den Teuling, Rens Elshout, Django Nendels en Wendy van der Pol. Het verhaal is een sprookje waarin allerlei figuren, zoals kabouters, Trol, Oma en Opa Kapje, Co de Boswachter, Chocoprins, John de Wolf, Witte Prins op het Knappe Paard, Roodkapje en een echte Groene Draak, in voorkomen en maken er samen een spannend sprookje van.


Zaterdag 3 januari 2009. Schaatsen bij de Abt van Engelenlaan.

©2009 Dick Buskermolen