Vlijmen, diversen 2016, deel 4.

Vrijdag 5 aug. 2016. Enkele Jeu de Boulers bij de Korf


Vrijdag 5 aug. 2016. Zomerschool, bloemschikken in de Korf olv. Thea van de Wiel.


Donderdag 28 juli 2016. Ontwikkeling van 94 woningen in De Grassen in Vlijmen.
Dorps en landelijk wonen vlakbij Den Bosch, het kan straks in de nieuwe woonwijk van Vlijmen: De Grassen. Wethouder Kees van Bokhoven en Clemie van Wanrooij van Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling tekenden op 28 juli een overeenkomst voor de bouw van 94 woningen.
Na de ondertekening was het mogelijk om een spectaculaire Virtual Reality ervaring mee te maken van de toekomstige woningen in De Siergrassen met een Google VR bril!
Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling heeft hiervoor een speciale woningapp ontwikkeld die op 28 juli direct na de ondertekening werd gedemonstreerd.
Echt buiten wonen in een dorp, dat typeert De Grassen. De dorpse sfeer uit zich in ruime erven, korte gebogen straatjes, landelijke lanen, brinken en het vele ongerepte groen. Deze nieuwe woonwijk wordt gebouwd aan de noordoostzijde van het dorp Vlijmen, dichtbij Den Bosch, met aansluiting op De Melie en De Voordijk.
Wethouder Kees van Bokhoven: “Een ideale plek voor mensen die graag dichtbij de stad wonen, maar ook de rust en voorzieningen van een dorp zoeken.”
Van Wanrooij: “Het plan bevat voor ieder wat wils en is toegesneden op de huidige woonwensen. We beginnen vanaf april 2017 met de bouw van 41 huur- en 53 koopwoningen. Deze 94 woningen komen ten zuiden van de Vijfhoevenlaan. Ze bestaan uit rij- en hoekwoningen, alsook twee-onder-een-kapwoningen en geschakeld vrijstaande woningen. De woningen ademen een warme sfeer uit met veel afwisseling en bijzondere details. Ze sluiten helemaal aan bij het authentieke en dorpse karakter van De Grassen. Alsof de wijk er al jaren staat.”
De Grassen gaat uiteindelijk ruimte bieden aan maximaal 825 woningen die de komende jaren steeds in kleine fasen worden ontwikkeld. De eerste fase van De Grassen heet ‘De Siergrassen’. Deze naam is bedacht door de mensen die de eerste woningen zelf gaan bouwen op de 27 vrije kavels. Deze vrije kavels bevinden zich in het zuidwesten van het plangebied, ter hoogte van de Verdilaan en de Wilhelminastraat. Inmiddels is er begonnen met het bouwrijp maken van dit gebied. Binnenkort starten de eerste kavelkopers met de bouw.
De gemeente heeft het Rijk en het COA een locatie aangeboden naast De Siergrassen, ter hoogte van de loodsen van Innoseeds, voor de opvang van 200 vluchtelingen in tijdelijke portacabins gedurende maximaal 3 jaar. De gemeente is hierover in gesprek met omwonenden en het COA. We verwachten in september 2016 duidelijkheid te krijgen van het COA over ons aanbod.
Naar verwachting start de verkoop van de eerste woningen in september/oktober 2016. Kijk voor meer informatie op www.heusden.nl en op www.degrassen-vlijmen.nl


Zaterdag 9 juli 2016. Wiljo Spinningevent. Total Fit's GOEDE DOEL 2016: Het Brownies @ Downies huis in Kaapstad! Nu denk je wellicht Kaapstad.... Dat klopt:
Vlijmense bakkersdochter Wendy Vermeulen is de oprichtster en eigenaresse. Vandaar deze keuze!

©2016 Dick Buskermolen