Vlijmen, diversen 2016, deel 2.

Woensdag 1 juni 2016. Peuters krijgen diploma.
De kinderen hebben succesvol deelgenomen aan voorschoolse onderwijsprogramma’s
Uit handen van wethouder Wim van Engeland ontvingen 34 piepjonge cursisten een diploma. De peuters en dreumesen hebben samen met hun ouders of verzorgers succesvol deelgenomen aan de voorschoolse onderwijsprogramma’s Instapje, Opstapje of VVE Thuis. Met behulp van deze programma’s, die ContourdeTwern in de gemeente Heusden uitvoert, worden kinderen extra gestimuleerd in hun ontwikkeling.
Coördinator Marjon van den Meerendonk: “Met speciaal ontwikkeld leer- en spelmateriaal maken de kinderen zich vaardigheden en kennis eigen. Hierdoor kunnen de kinderen een betere start maken in groep 1 van de basisschool.” Door met hun kinderen te spelen, leren de ouders op een stimulerende manier met hun kind om te gaan. Daarnaast raken ze actief betrokken bij de schoolloopbaan van hun kind(eren). Ook eventuele andere kinderen in het gezin profiteren daarvan. Vrijwilligers van ContourdeTwern begeleiden de ouders intensief in de thuissituatie.


Dinsdag 31 mei 2016. Plein


Zondag 29 mei 2016. Stichting Wielerwereld Vlijmen organiseerde een retro fietstoer door alle gemeentekernen.
Voorwaarden: de fiets moet ouder dan dertig jaar zijn, klikpedalen en moderne stuurversnelling niet toegestaan. De fiets moet technisch in goede staat zijn met remkabels liefst los langs het stuur.
De deelnemers reden in gesloten formatie met een max. snelheid van zo'n 25 km/uur.
De pauze was in Heusden waar bij eetcafé Havenzicht werd geluncht. Zij vertrokken rond 10:30 bij café Den Braai en de finish was daar ook, rond 14:30 uur.
De jury, bestaande uit Bart van de Ven en Fried Libregts, beoordeelden de deelnemers op de authentieke afkomst van wielerkleding en retrofietsen. Er was en prijs voor de mooiste/origineelste kleding en een voor de mooiste/origineelste racefiets. De winnaars kregen een ereprijs en bloemen.

vlnr.: Bart van de Ven (oud-profwielrenner), Erik Danse en Fried Libregts (oud-profwielrenner).

Fer van Dommelen met Bart van de Ven.


Dinsdag 17 mei 2016. Officiële uitreiking van 10 certificaten van de eerste groep die de lessen "DigiD:omgaan met de digitale overheid" heeft gevolgd, in Bibliotheek Vlijmen (Burg. Zwaansweg 2 Vlijmen).
Deze gratis cursus DigiD (ook wel Digisterker) helpt mensen met het omgaan met de digitale overheid en zich zelfverzekerder voelen in hun contacten richting gemeente of belastingdienst. Vaak is daar DigiD in gebruik als persoonlijke toegang.
In de maanden april en mei zijn er 2 groepen van ca. 10 cursisten gestart in Bibliotheek Vlijmen, maar dat was niet voldoende om alle belangstellenden te kunnen plaatsen. Begin oktober gaat er weer een serie lessen van start, waarvoor inmiddels al voldoende belangstelling bestaat. Bibliotheek Heusden heeft hiermee een succesvolle cursus in huis, naast bestaande programma met Seniorweb (tabletlessen), taallessen met het ROC Koning Willem I College en de inburgeringslessen met Vluchtelingenwerk Heusden.


Zaterdag 14 mei 2016. Veteranensportclub, 30-jarig jubileum.

Bestuur, vlnr.: Toon Kivits, Riet de Vaan, Herman van Beurden, Ans van Beurden, Kees Verschure en Henk Mommersteeg.


Vrijdag 6 mei 2016. De loterij van de 27e Truckersdag EnRoute is gewonnen door Niek en Rijntje van den Bergh. Bij Profil Fitters mochten zij een witte damesfiets in ontvangst nemen.
Op de foto vlnr.: Léon Koolen, Niek en Rijntje van den Bergh, Ron Fitters en Cees Kuys.


Donderdag 5 mei 2016. Oranje-Kinder-Markt in het van Greunsvenpark.

Woensdag 20 april 2016. Jacqueline Verboord opende samen met wethouder Mart van der Poel het hondenuitrenveldje aan de Burg. Zwaansweg.


Zaterdag 9 april 2016. Vrouwen van Nu, afd. Vlijmen deelde bij de Em-TE en Jumbo gratis winkelwagenmuntjes uit ter promotie RABO actie.


Vrijdag 1 april 2016. Pannenkoekendag bij 't Palet.
Op 1 april was het dan zover: Pannenkoekendag op ’t Palet in Vlijmen. Op Nationale Pannenkoekendag bakken basisschoolleerlingen in het hele land massaal pannenkoeken voor ouderen in de buurt. In verband met andere activiteiten heeft de school deze feestdag naar een andere datum verplaatst. Dit jaar werd dit feest extra gevierd: de Nationale Pannenkoekendag bestaat dit jaar namelijk 10 jaar! Dat was voor groep 8 een reden om het groot aan te pakken. Nadat alle spullen waren geleverd, was het tijd om de ouderen uit de buurt te vragen.
Na een hoop positieve reacties mochten ook de eigen opa’s en oma’s van de kinderen komen smullen! De patio in de school werd feestelijk ingericht door Justin, Nina, Isa, Mario en Maikey.
Ook de andere taken werden verdeeld: er was een ontvangst- en uitzwaaicomité, bestaande uit Kevin, Nick, Moëisha, Blanca en Stijn. Er werd koffie en thee geserveerd door Esther, Femke, Demi, Lynn en Naomi en de pannenkoeken werden geserveerd door Quinten, Joshua, Silvie, Nina en Douwe. Op vrijdagochtend zijn we al vroeg begonnen met het bakken van pannenkoeken. Gelukkig waren er ook enkele ouders die hierbij kwamen helpen. Alle kinderen hebben pannenkoeken gebakken. Om 11 uur gingen de deuren open en stroomde het ‘Palet-restaurant’ vol. Iedereen werd voorzien van een heerlijk kopje koffie of thee en al snel werden de pannenkoeken geserveerd. Ook de mensen die moeilijk ter been waren, konden gewoon meedoen. Daar werden de pannenkoeken aan huis bezorgd! De directeur, Ton Kamp, kon de geur van de pannenkoeken niet weerstaan en schoof ook aan. Rond 12 uur had iedereen zijn buik vol en ging iedereen weer huiswaarts met een klein cadeautje: een pannenkoeken-kookboek! De kinderen en juf Lindsey mochten daarbij een hoop complimenten in ontvangst nemen. De juf is dan ook erg trots op haar ‘team’: ’Van tevoren heb ik voor alle materialen gezorgd en de taken verdeeld, maar de Pannenkoekendag was volledig in handen van de kinderen. De kinderen namen hun taak erg serieus en vervulden hun rol prima! Ze hebben echt als een team gewerkt, heel knap!’ Om de dag gezellig af te sluiten, hebben de kinderen in de klas ook nog lekker mogen smullen van de pannenkoeken. ‘Het was echt een geslaagde dag!’, aldus enkele kinderen. ‘Jammer dat we volgend jaar van school af zijn, ik had dit best nog een keer willen doen’, zei een ander. Al met al: een groot succes!


Zaterdag 19 maart 2016. Tijdens de Open dag van de Zorg was de woonvoorziening op de Mommersteeg ook open. De bewoners gingen o.a. zelf appelflappen maken. Belangstellenden konden een kijkje komen nemen. Er is nog een tekort aan vrijwilligers die diverse activiteiten willen ondernemen.

Nagekomen foto van Hans van de Ven, hij verkocht kaarten.

©2016 Dick Buskermolen