Vlijmen, diversen 2015, deel 1.

Woensdag 16 dec. 2015. Enkele kerststalbouwers

Piet Mommersteeg en Herman van Beurden


Zaterdag 17 okt. 2015. Vossenjacht Scouting Maurice Flacard


Zaterdag 17 okt. 2015. Plein


Donderdag 24 september 2015. Arianne Kivits zag Sarah en werd 50 jaar.


Donderdag 24 september 2015. De derde week van september is al jaren de Vredesweek. De Oecumenische werkgroep organiseerde op donderdag 24 september 2015 een Vredeswandeling. Ze vertrokken om 13:30 uur vanuit de Protestantse kerk in Vlijmen en wandelden een ronde van ongeveer een uur door de mooie natuur van de omgeving. Ze eindigden de wandeling bij de kerk, waar ze met elkaar een kopje koffie of thee dronken.


Zondag 12 juli 2015. Verkoping Applaus.

Wim Huis in 't Veld en Hans Walters


Woensdag 1 juli 2015. Marius Pennings vierde in de bibliotheek van Vlijmen zijn 40-jarig dienstverband.


Zaterdag 27 juni 2015. Bernina Challenge had een naaiwedstrijd georganiseerd, een kinderbadcape  maken voor 'Rock The Needle'.
Bij de deelnemende dealers van Bernina kon men het naaiproject inleveren. Bij Douma Naaimachines uit Waalwijk kwamen 15 inzendingen binnen. Via een stembus in de winkel kon gestemd worden.
De uiteindelijke winnaar is geworden Ans Parijs uit Vlijmen. Zij heeft een schitterende kinderbadcape gemaakt met de naam ‘Little Monster’. De badcape heeft prachtig afgewerkte biezen, is mooi gevoerd en heeft een originele sluiting met dito knoop. De schubben lopen helemaal tot bovenaan de muts door.
Zaterdag 27 juni mocht zij uit handen van Ron Douma een Bernina 215 naaimachine in ontvangst nemen.
Zij gaat nu door naar de Europese stemming.

Annelisa Hendriks uit Den Bosch

Carla Hogendoorn uit Vlijmen

Jos Heijnen uit Waalwijk


Donderdag 21 mei 2015. De loterij van de 26e Truckersdag EnRoute is gewonnen door Herman en Willy Daelmans-van Oyen. Bij Profil Fitters mochten zij een rode damesfiets in ontvangst nemen.
Herman is 24 febr. 2018 overleden.


Zaterdag 18 april 2015. Buurtvereniging De Helle Schuyt viert 20-jarig jubileum.


Woensdag 8 april 2015. Op 10 maart 2015 verwelkomde familie van Logten de 4e generatie genaamd Lorenzo. Overgrootvader Nol is altijd woonachtig geweest in Elshout, waar hij met zijn vrouw Jo 8 kinderen heeft gekregen. Hij heeft altijd hard gewerkt, dit omdat zijn vrouw op jonge leeftijd is overleden. Ad is een van de 8 kinderen, getrouwd met Sjan. Een relatie waaruit een gezin ontstond van 3 kinderen, genaamd Bjorn, David en Chantal. Zijn oudste zoon Bjorn kreeg een relatie met Patrizia. Uit deze relatie werd op 10 maart 2015 zoonlief Lorenzo te 's-Hertogenbosch geboren. Overgrootvader Nol en grootvader Ad zijn beide levensgenieters. Zo kaart Nol graag, drinkt op zijn tijd een borreltje en gaat hij graag op vakantie met Stichting de Zonnebloem. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in Sint Janshof te Vlijmen. Daar heeft hij het goed naar zijn zin. Nol is inmiddels al 89 jaar oud. Grootvader Ad houdt van gezelligheid en gaat graag naar de camping samen met vrouw Sjan. Beide zijn apetrots op stamhouder Lorenzo van Logten.


Zaterdag 21 maart 2015. NLdoet bij De Speelberg op de Vliedberg. Vorig jaar hebben ze de jeu de boulles baan aangelegd. Om de toegang te verbeteren wilden ze een semi verhard pad maken zodat mensen met rolator of rolstoel makkelijker toegang hebben. Daarnaast wilden ze graag het groen onderhouden en vervangen en de bankjes weer repareren.


Zondag 15 maart 2015. Toerclub Vlijmen


In de maand februari 2015 staat in de rubriek ‘De lezer van de Maand’ van Bibliotheek Heusden de keuze van Anika Holtrop uit Vlijmen centraal.
Anika: "ik ben een echte boekenwurm. Ik heb altijd al heel veel gelezen en hoewel ik nu niet zo veel tijd meer heb, is er voor een boek altijd wel tijd. Ik lees veel verschillende genres, maar het genre waar ik toch steeds weer bij uit kom is ‘fantasy’. Qua films blijft ‘Mary Poppins’ mijn all time favorite. Verder is het ook hier moeilijk om echt een favoriet genre film te noemen, maar mijn voorkeur gaat meestal uit naar Disney of echte ‘meidenfilms’. Omdat ik zoveel lees, sta ik soms in de bieb en dan lijkt het alsof ik alle boeken al een keer gelezen heb, maar gelukkig is er altijd nog wel een nieuw boek te vinden. Dat vind ik zo fijn aan de bieb. Je kunt een enorme hoeveelheid boeken lezen en de boeken die toch niets blijken te zijn, kun je weer terugbrengen. Daarnaast vind ik het ook een fijn gevoel om in de bieb rond te dwalen, al die boeken en de sfeer die er hangt spreken mij zeer aan. Naast lezen heb ik ook nog andere hobby’s, zoals muziek luisteren en saxofoon spelen. Muziek is voor mij erg belangrijk, omdat het, naast lezen, een goede manier is om rust te vinden. Tot dit jaar speelde ik ook met alle plezier in verschillende orkesten, waaronder de koninklijke harmonie Sint Cecilia uit Haarsteeg. Helaas moest ik hiermee stoppen, omdat ik ben gaan studeren. Het studeren heeft me echter niet kunnen weghouden van mijn bieb in Vlijmen. Daar is wel wat meer voor nodig."
De Lezer van de Maand wordt mede mogelijk gemaakt door Boek- en kantoorhandel Sikkers uit Drunen.

©2015 Dick Buskermolen