Shell Station Tausch, veiligheidsoefening.

Maandag 2 mei 2011. Shell Station Tausch oefent voor noodsituatie.

Op Shell Station Tausch aan de Spoorlaan in Drunen is maandagavond 2 mei een veiligheidsoefening gehouden. Er werd gesimuleerd dat een personenauto tegen een tankwagen met benzine en diesel was gereden. De oefening werd georganiseerd door Shell Station Tausch, in samenwerking met Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V., de brandweer Brabant-Noord, Post Drunen, en Politie Brabant-Noord, team Heusden.

Shell heeft zich op het gebied van veiligheid "Goal Zero" tot doel gesteld. Dit betekent dat het doel van Shell is dat geen enkele klant, werknemer, aannemer, leverancier of andere partner gewond raakt als gevolg van de samenwerking met Shell. Gelukkig komen grote incidenten op tankstations zelden voor, dus de enige manier om te testen in hoeverre het personeel klaar is voor een dergelijke noodsituatie is een oefening. Het belangrijkste doel van de oefening is om te bekijken in hoeverre de medewerkers van het station, de medewerkers van Shell, de brandweer en de politie handelen in overeenstemming met de noodprocedures.

"We hopen deze oefening eigenlijk voor niets te doen" zegt eigenaar Pascal Tausch van Shell Station Tausch, "want we willen zo iets in het echt natuurlijk niet meemaken. Maar als het gebeurt dan blijken de gevolgen beter in de hand te houden wanneer iedereen weet wat hij of zij moet doen. Daarom oefenen we toch".

2011 Dick Buskermolen