Fiets- en wandeltocht t.b.v. het Vastenaktieproject, deel 1

Zaterdag 4 april 2009. De parochies in het dekenaat Heusden vroeg o.a. met een fiets- en wandeltocht vooral aandacht en financiŽle steun voor vrouwen in Ghana. Op zaterdag 4 april werd ten bate van dit project de traditionele fiets- en wandeltocht gehouden. Voor deze tocht met afstanden tussen de 5 en 40 km. kon men starten tussen 8.00 en 13.00 uur. De controleposten sloten om 17.00 uur. Bij elke controlepost kon de wandeltocht worden afgebroken; de wandelaars werden dan met een busje naar hun startpunt teruggebracht.
Startplaats voor Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Elshout, Drunen en Vlijmen in de parochiezaal naast de RK kerk. In Nieuwkuijk werd gestart in het Patronaatsgebouw. Voor Engelen en Bokhoven was basisschool ĎDe Matrixí het begin van een mooie tocht.
Om deze tocht ook buiten de regio meer bekendheid te geven was aansluiting gezocht bij de Nederlandse Wandelsport Bond. Wandelaars die wekelijks trainen voor o.a. de Vierdaagse van Nijmegen waren nu ook op de hoogte van deze mooie tocht door het prachtige Heusdense polderlandschap. Om de lange tocht tussen de controlepost in Engelen en Hedikhuizen wat aangenamer te maken was er dit jaar voor het eerst nabij de steenfabriek een extra rustpost gecreŽerd waar ook koffie, thee, chocolademelk en fris geschonken werd.

Controlepost Drunen

Pastoor Vermeulenzaal van de St. Lambertuskerk in Drunen

Controlepost Nieuwkuijk

Patronaatsgebouw in Nieuwkuijk

Deelneemster uit Naarden

Controlepost Heusden

RK Kerk in Heusden

Controlepost in 't Rad in Elshout

©2009 Dick Buskermolen