Hofleverancier Van Stokkum Seatings

Vrijdag 8 dec. 2017. Van Stokkum Seatings B.V. vijfde ‘Hofleverancier’ in Heusden.

Zijne Majesteit de Koning heeft aan Van Stokkum Seatings B.V. uit Elshout het recht verleend tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen – in de volksmond beter bekend als ‘Predicaat Hofleverancier’ - is door Koning Willem-Alexander verleend ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het internationaal opererende familiebedrijf.

In 1892 opgericht door de Vlijmense dorpstimmerman Piet van Stokkum, is het bedrijf in de afgelopen 125 jaren van vader op zoon doorgegeven tot en met de directie anno 2017: Robert en Carlo van Stokkum, de achterkleinzonen van de oprichter. In deze 125 jaren ontwikkelde het bedrijf zich van een timmerfabriek tot een vooraanstaand internationaal opererend verhuurbedrijf in de evenementenbranche met een zelf ontwikkeld en gepatenteerd snel-bouwsysteem (voor tribunes en podia).

Van Stokkum Seatings B.V. is het vijfde bedrijf in de gemeente Heusden dat dit predicaat mag voeren. De andere Heusdense Hofleveranciers zijn bouwonderneming De Bonth van Hulten, Walter Verhoeven Loodgieters- en Leidekkersbedrijf B.V., Schoen- en Sporthandel Smits B.V. en gevelbouwer J.M. van Delft & zn. B.V. In de gemeente Heusden is één bedrijf gevestigd dat het predicaat ‘Koninklijke’ heeft verkregen: Koninklijke Sanders B.V. in Nieuwkuijk.

Links Robert, rechts Carlo

De directeuren Robert en Carlo van Stokkum ontvingen het predikaat uit handen van de commissaris van de Koning, in aanwezigheid van hun vader, Peter van Stokkum senior. 

©2017 Dick Buskermolen