Dinsdag 22 oktober 2013. Tuingereedschap Games in Oudheusden.

Op dinsdag 22 oktober organiseerde de Wijkwinkel Oudheusden de eerste Tuingereedschap Games op en rond het speelplein van basisschool de Dromenvanger.
Er werden drie verschillende wedstrijden georganiseerd: een wedstrijd Bladblaasvoetbal in een pannakooi, een kruiwagenrace over een parkoers met hindernissen en een wedstrijd lettergrasmaaien.
Kinderen van groep 7 en 8 en hun ouders en opa’s en oma’ konden vanaf 15.30 uur gratis meedoen aan deze wedstrijden en hier een leuke prijs mee verdienen. De prijs was een tegoedbon voor 2 uur gratis tuinonderhoud uitgevoerd door een van de vrijwillige tuinmannen van de Wijkwinkel.
De Wedstrijden waren een ludieke manier om bekend te maken dat bewoners met een heel klein besteedbaar inkomen die niet in staat zijn om zelf hun tuinonderhoud te doen bij de Wijkwinkel terecht kunnen voor een vrijwilliger die dit tegen een kleine betaling komt doen. Ook werd de gelegenheid aangegrepen om de Gratis Uitleenservice van Tuingereedschap van de Wijkwinkel Oudheusden onder de aandacht te brengen van alle bewoners van Oudheusden.
De Tuingereedschap Games vonden plaats op en rond het Schoolplein van basisschool de Dromenvanger in Oudheusden.

©2013 Dick Buskermolen