Diamanten en Briljanten Huwelijksjubileum (60 en 65 jaar) Toon en Mien Brok-van de Leur, donderdag 3 (wet), zaterdag 5 november 2011 (kerk) en 2016

Toon en Mien Brok-van de Leur 65 jaar getrouwd

Het was groot feest bij Toon en Mien Brok-van de Leur. Een briljanten huwelijk werd gevierd, 65 jaar getrouwd. 5 November 1951 was de datum waarop zij voor de kerk trouwden.
Op woensdag 3 nov. 2016 kwamen Burgemeester Hamming en zijn vrouw op theevisite in het appartement in de Zandley, om het bruidspaar te feliciteren. Op zaterdag 5 november werd het in familiekring gevierd met een feestelijk diner in Partycentrum ‘Remise’ in Drunen.
Toon Brok is 90 jaar, zijn vrouw Mien Brok – van de Leur 87. Hun 7 kinderen zijn allemaal in Drunen geboren. Eén kind is tot groot verdriet op zeer jonge leeftijd overleden. Het briljanten stel telt 11 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.
Toon en Mien zijn rasechte Drunenaren en kenden elkaar al uit hun kinderjaren. Ze hadden al verkering toen Toon naar Nederlands Indië vertrok voor het vervullen van de dienstplicht. Toon heeft daar 2 jaar en 3 maanden als sergeant gediend.
Toon is in zijn werkzame leven bekend van zijn werk op het gemeentehuis in Drunen, waar hij van 1953 tot 1986 gemeentebode was. In die periode had hij ook extra taken zoals hulpbadmeester, marktmeester en runde hij de gemeentelijke drukkerij. Toen hij met de VUT ging ontving hij uit handen van burgemeester Stieger een Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau in zilver.
Mien was huisvrouw en een lieve moeder zonder veel overdreven regels. Ze heeft dat met veel overgave en liefde gedaan en beschouwt het ook terecht als haar beroep.
Fietsen en wandelen was jarenlang hun hobby, in Oostenrijk, maar ook in alle uithoeken van Nederland. Door de gebreken die ouderdom met zich meebrengen kan dat helaas niet meer. Ze hebben goede herinneringen aan de lange reis van 4 maanden die zij maakten in 1991 naar Indonesië en Australia. Nu kaarten en puzzelen ze samen veel.

Toon is zaterdag 4 febr. 2017 overleden, Mien dinsdag 14 maart 2017.


©2011/16 Dick Buskermolen