Koninklijke onderscheiding 2019: Theo Ploegmakers

Zaterdag 16 maart 2019 ontving Dhr. Th. J. W. A. (Theo) Ploegmakers uit Vlijmen, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees de koninklijke onderscheiding "Officier in de Orde van Oranje-Nassau".

Als algemeen directeur van Vink Holding B.V. is de heer Ploegmakers in de jaren negentig van de vorige eeuw vanwege de sponsoring bekend geraakt met de paardensportwereld. Zijn interesse was dusdanig gewekt dat hij zich is gaan inzetten voor deze sport: voor de organisatie van grote evenementen; de sportbeoefenaars in de diverse onderdelen van de paardensport, het welzijn van dit edele dier, de maneges en de diverse verenigingen.
Deze interesse en inzet heeft geresulteerd dat Indoor Brabant van een vrijwilligersorganisatie uitgegroeid is tot een professioneel internationaal concours hippique, dat zich kan meten met andere grote evenementen in de internationale hippische wereld. De heer Ploegmakers was van 2001 tot 2011 bestuurslid/vicevoorzitter van dit concours.
Vanaf 2009 is de heer Ploegmakers zich vooral gaan inzetten voor de organisatie van het nationale hippische gebeuren. Dit deed hij als bestuurslid, vanaf 2011 voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Onder zijn bevlogen leiding, heeft de KNHS een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en is er n sterke nationale hippische sportfederatie gevormd, waarin alle hippische bloedgroepen in harmonie met elkaar omgaan. Hoogtepunt van zijn bestuursperiode bij de KNHS is het vernieuwen en uitbreiden van het Nationale Paardensport Centrum in Ermelo, dat de vestigingsplaats en uitvalsbasis is van de KHNS en andere hippische organisaties zoals het Koninklijk Warmbloed Paarden Stamboek (KWPN) en de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).
In 2018 heeft de heer Ploegmakers dit voorzitterschap om statutaire redenen moeten neerleggen.Zijn naam is inmiddels niet meer weg te denken uit de internationale hippische wereld en in 2018 is de heer Ploegmakers tot voorzitter van de European Equestrian Federation (EEF) verkozen.

2019 Dick Buskermolen