Lintje Theo Janssen 2019.

Vrijdag 26 april 2019 ontving Dhr. Theo (M.H.M.) Janssen uit Oudheusden, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees, de koninklijke onderscheiding "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau".

Theo Janssen heeft tijdens zijn werkzame leven veel kennis vergaard op het gebied bedrijfsvoering en voedsel- en drankbereiding. Hij heeft zich na zijn (pre)pensionering in 2003 aangemeld bij PUM, een vrijwilligers uitzendbureau voor senior-experts. Tijdens de meer dan 65 missies die hij uitvoerde zette Theo Janssen zich in om het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden te versterken; hij heeft vele bedrijven verder op weg kunnen helpen om hun processen te verbeteren en nieuwe ideeŽn op het gebied van technologie, kwaliteitsmanagement en productontwikkeling in gang te zetten. Daarmee leverde hij een waardevolle bijdrage aan duurzame armoedebestrijding in de wereld.
Ondanks deze nagenoeg volledige dagtaak is de heer Janssen zich ook gaan inzetten voor zijn naasten in de parochie, het Gehandicapten Platform Heusden, Stichting Modus en het VluchtelingenWerk Nederland, afdeling Heusden.©2019 Dick Buskermolen