Boekenmarkt St. Vincentius

Zaterdag 24 oktober 2009. De Vincentiusvereniging St. Jan Geboorte Vlijmen organiseerde op zaterdag 24 en zondag 25 oktober weer een boekenmarkt op de Abdij MariŽnkroon te Nieuwkuijk. Deze boekenmarkt heeft een traditie van 23 jaar en trekt bezoekers uit de regio en van ver daarbuiten. Duizenden boeken van allerlei genre, alsmede oude grammofoonplaten, treft u er aan.
Van de opbrengst van 7.391,= euro gaat 5.000,= euro naar een sociaal project voor de allerarmsten in India: schoolbehoeften voor kinderen van arme vissers op het eiland Rameshwaram, om hen door scholing en opleiding kans te geven op een beter bestaan, de rest is bestemd voor het plaatselijk Vincentiuswerk (hulp in acute nood).
Het gehele jaar door kunnen tijdens kantooruren bruikbare boeken, cd's, grammofoonplaten en films worden ingeleverd op het kantoor van A.G. de Gouw, Parallelweg-West 54 te Vlijmen.

Zusters uit Den Bosch

Kardinaal Simonis


Zaterdag 25 oktober 2008.
In Abdij MariŽnkroon hield de Vincentiusvereniging St. Jan Geboorte op zaterdag 25 en zondag 26 oktober weer een boekenmarkt, waarvan de opbrengst, 5800,= euro, bestemd was voor het Vincentiuswerk in de regio (hulp in acute nood). De markt werd door 460 personen bezocht. De Vincentiusvereniging heeft 3000,= euro geschonken aan de Pola van der Donckstichting in Boxtel, die dit bedrag gebruikt voor Palabama, een kinderdorp voor aidswezen in Zambia
Door ziekte kon Pola niet zelf deze 22e boekenbeurs openen, dit werd waargenomen door Dhr. Hans Kreutzer van dezelfde stichting.

Mevr. Smits-van Hulten.

©2009 Dick Buskermolen