St. Janshof, Nat. Schoolontbijt 2014

Maandag 6 november 2014. Stichting de Schroef organiseerde in samenwerking met de Voetiusschool en Stichting Schakelring het Nationaal Schoolontbijt.
Tijdens het Nationaal Schoolontbijt draait het voornamelijk om gezond eten en voldoende bewegen. Kinderen uit groep 5/6 van de Voetiusschool in Vlijmen brachten op deze dag een bezoekje aan het Sint Janshof, waar de kinderen en de senioren gezamenlijk ontbeten, zongen en spelletjes deden.
Voor de kinderen erg speciaal omdat ze de aandacht nu moesten verdelen over wel heel veel opas omas en voor de senioren was dit ook een unieke activiteit die flink wat leven in de brouwerij bracht. Ook burgermeester Jan Hamming toonde zijn betrokkenheid bij de gezondheid van de kinderen en senioren door aanwezig te zijn bij dit evenement.
De 12e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin ruim een half miljoen kinderen op zon 2.500 basisscholen samen ontbijten, gaf dit jaar een nog beter ontbijtvoorbeeld met een gezond ontbijtpakket. Dat bestond uitsluitend uit brood, beleg en drinken dat het Voedingscentrum beoordeelt als voorkeurs- of middenwegproduct. Bovendien heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van een aantal maatschappelijke partijen die in een convenant de missie onderschrijven om het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren.

2014 Dick Buskermolen