Op zaterdag 14 april 2012 organiseerde de Stichting Rijk Heusden een feestelijke tocht langs de 16 bij de stichting aangesloten ondernemers en non/profitorganisaties. Tijdens deze tocht, die per fiets of auto afgelegd kon worden, presenteerden Rijk Heusden en de deelnemende bedrijven zich aan het publiek. Iedereen kon gratis deelnemen. Het officiŽle startschot werd om 10.00 uur gegeven bij Atelier Roodbont, Kapelstraat 26 in Elshout, maar starten kon gedurende de hele dag. De overige deelnemers openden hun deuren om 11.00 uur, elke deelnemer had op deze dag een speciale actie en een kaart met route en acties.

De deuren van de deelnemende ondernemers stonden wijd open voor iedereen die wil kennismaken met Rijk Heusden. Elke ondernemer had voor deze dag een speciale actie, zoals korting op producten of arrangementen, een gratis kopje koffie of een leuk kado. De tocht, die zo'n 18 kilometer lang is voerde door 6 kernen binnen de gemeente en kon per auto, maar ook makkelijk per fiets afgelegd worden. Starten kon bij elke deelnemer, voor belangstellenden lag een routekaart en een overzicht van alle acties klaar.

16 deelnemers

De deelnemende bedrijven waren in Nieuwkuijk: D'n Berepot en Galerie Lucart. In Vlijmen: De Locatie en Chinees restaurant Lotus. In Heusden: het HBT, de Waterdrager, In den Verdwaalde Koogel, Kareltje en rondvaart Wiljo. In Haarsteeg: Van den Brandt Verhuur en de Heemkundekring. In Elshout: atelier Roodbont en wijngaard Wouterushof. In Drunen: Plein 13, de Remise en de Schaapskooi.


Stichting Rijk Heusden

Woensdag 8 februari 2012. Feestelijke presentatie bij Jos van den Brandt in Haarsteeg van St. Rijk Heusden.
Op donderdag 17 november 2011 tekenden de drie bestuursleden Martien Klerks (voorzitter), Mariet Muskens(penningmeester) en Wilco van Delft (secretaris) de oprichtingsstatuten van Stichting Rijk Heusden.
De stichting is in het leven geroepen om toeristisch Heusden onder de noemer Rijk Heusden op de kaart te zetten. Daarnaast wil de stichting de structurele samenwerking tussen toeristische ondernemers en organisaties in de gehele gemeente Heusden vergroten, o.a. door promoten en verkopen van arrangementen. De stichting wordt financieel ondersteund door de gemeente Heusden. Stichting Rijk Heusden telt op dit moment 12 deelnemers en verwacht wordt dat het deelnemersaantal fors zal stijgen. Het Heusdens Buro voor Toerisme is verantwoordelijk voor het projectleiderschap.

Bestuur, vlnr.: Martien Klerks (voorzitter), Mariet Muskens(penningmeester) en Wilco van Delft (secretaris)

©2012 Dick Buskermolen