Bewoners Zorgcentrum St. Antonius, Roomsche Kerkstraat, deel 2.

Woensdag 1 febr. 2023. In het St. Antonius vierden ze dat Lena van Berkel 50 jaar in dienst was. Eigenlijk is ze al met pensioen maar omdat ze gewoon niet gemist kan worden is ze nog werkzaam als oproepkracht. Voor alle vragen, op welk gebied dan ook, kan iedereen altijd bij Lena terecht. Lena is ooit daar begonnen toen de gerepatrieerden uit Indië er gehuisvest werden. Al die tijd zorgt ze al met veel passie en plezier voor anderen. Daarnaast runt ze in Eethen ook nog het dorpshuis.


Zaterdag 31 jan. 2023 vierde mevrouw Corry (Zus) van Selst-Schäfer uit Heusden haar 101ste verjaardag.
Natuurlijk kreeg de jarige tijdens deze bijzondere dag een felicitatiebezoek van burgemeester Willemijn van Hees.
Mevrouw Corry (Zus) van Selst-Schäfer werd  geboren 28 januari 1922 in Klundert en de oudste dochter uit een gezin van 5 kinderen van Heinrich Schäfer en Anna de Visser. Heinrich Schäfer is tijdens de eerste wereldoorlog als deserteur naar Nederland gevlucht en na een verblijf van 20 jaar in Nederland uiteindelijk genaturaliseerd. Het gezin heeft in de Moerdijk en Klundert gewoond voordat ze richting Drongelen en Waalwijk vertrokken.
Corry is op enig moment met Zus aangesproken en dat is de naam die ze haar leven lang gehouden heeft. Het gezin van Heinrich en Anna bestond uit vijf kinderen. Corry was de oudste dochter en de laatste nog levende telg van het gezin. Ze had nog twee broers en twee zussen.  Zus heeft, zoals alle meisjes in het gezin, de huishoudschool afgemaakt en is toen gaan werken in de kousenfabriek. Haar hele leven heeft ze, als dit ter sprake kwam, verteld dat ze daar voor een kwartje per week werkte. Zus was ook een uitstekend zwemmer en heeft in haar jeugd diverse keren het Hollands Diep overgezwommen.
In Waalwijk heeft zij kennis gekregen met Johan van Selst en met hem is ze getrouwd. Ze heeft het grootste gedeelte van haar leven samen met haar man Johan boven het Brabants Dagblad (naast het voormalige postkantoor) in Waalwijk gewoond. Zij hield daar haar huis en het Brabants Dagblad schoon. Johan was een fanatiek sportvisser en er werd veel gevaren met de boot die ze bezaten.
Pas op late leeftijd zijn ze naar Kaatsheuvel verhuisd waar ze, vlakbij hun dochter, Helma, een bejaardenflat hadden in De Vaertkant. Johan is daar op 83 jarige leeftijd overleden. Helma is geboren in 1950 en was voor Zus, na het overlijden van Johan, haar steun en toeverlaat.
Helma is, na een kort en heftig ziekbed, overleden. Zus heeft daar veel verdriet van gehad. Het liet haar alleen achter in Kaatsheuvel. Toen alleen wonen daar niet meer ging heeft ze een plek gevonden in Sint Antonis in Heusden, een soort van familie huis voor de Schäfer’s, haar zussen en een schoonzus hebben er gewoond en een zwager woont er nog steeds. 101 jaar wordt ze en ze is in haar hele leven nooit echt ziek geweest. Fysiek is ze ook nu nog kerngezond. Haar grootste hobby is haken, ze heeft voor menigeen sjaals, mutsen en kussenover-trekken gemaakt. Ze is ook dol op lekker eten, krijgt volop lekkers van haar nichtjes, door wie ze wekelijks wordt verwend met chips, chocolade en fruit. Ondanks dat ze 101 wordt, heeft ze de regie nog goed in eigen hand. Zus maakt zelf uit wat ze wel en niet wil op het gebied van verzorging. Ze heeft het graag lekker warm, ze weet de knop van der verwarming goed te vinden.
Zus kan er erg van genieten als je een gesprekje met haar aanknoopt en kan boeiend vertellen over vroeger. Ze is dankbaar en gezellig aanwezig.


Dinsdag 29 nov. 2022. Riet Couwenberg-van Eggelen vierde haar 97e verjaardag.

Zondag 8 okt. 2017. Zus Pulles vierde haar 97e verjaardag


Vrijdag 10 juni 2016. Mevrouw A.H. van Baardwijk-Mersbergen (Toos) vierde haar 100e verjaardag. Loco-burgemeester Wim van Engeland bood haar namens het gemeentebestuur een bankje met opschrift aan.

Toos met Adrian en Marjo van Baardwijk-Plugers uit Sprang-Capelle.


Vrijdag 11 maart 2016. NLDoet, bewoners en wijkbewoners konden deelnemen aan een uitgebreide hand en nagelverzorging.


Vrijdag 18 maart 2011. In het kader van de NL-Doet dag had St.Antonius welgeteld 1 vrijwilligster die enkele uren meehielp. (mevr. rechtsachter)


Vrijdag 25 juni 2010


Rommelmarkt zaterdag 5 april 2008


Donderdag, 21 februari 2008.

Vrijwilligster