Zondag 14 april 2013. Opening wijktip Speelveld Vlijmen Vliedberg, deel 1

In de Vlijmense wijk Vliedberg vond zondag 14 april de opening plaats van De Speelberg. Dit initiatief kwam bij het Wijkgesprek in Vlijmen Vliedberg vorig jaar als winnende Wijktip uit de bus.
De wijktip bestond uit het uitbreiden van de bestaande speelvoorziening op het veld aan de Pastoor Smoldersstraat. Initiatiefneemster Brigitte van Lith had de wens er een ontmoetingsplaats voor de hele buurt van te maken. Dankzij haar inzet en die van andere vrijwilligers in de buurt lukte het om een beschikbaar budget van 40.000 bij elkaar te brengen. Van dat bedrag is 15.000 afkomstig van de gemeente (Wijktipbudget). De rest is via sponsoring en andere fondsen ingezameld.
Daarnaast hebben de buurtbewoners tijdens de realisatie nadrukkelijk zelf de handen uit de mouwen gestoken. Ook in de toekomst zal de buurt in samenwerking met de gemeente een bijdrage leveren aan het beheer van het veld. Wat de gemeente betreft is Het Speelveld hiermee een schoolvoorbeeld van Dromen. Doen. Heusden. Mede om die reden werd het initiatief begin dit jaar tijdens de Dromen. Doen. Heusden.-dag door burgemeester Jan Hamming uitgeroepen tot Droom van het Jaar 2012.

Maquel Beekmans

Brigitte van Lith

2013 Dick Buskermolen