Zaterdag 15 december 2012. Rotary Santa Run, Waalwijk, deel 1

De Santa Run werd gehouden vanwege het grote evenement Kersthuis Waalwijk dat dat tot en met zondagavond 16 dec. plaats vond in Waalwijk. Het wilde zoveel mogelijk geld inzamelen voor hospice Francinus de Wind en Toon Hermans Huis Waalwijk.
De Santa Run alleen al bracht 24.123 euro op.

 

Het inzamelevenement Kersthuis Waalwijk dat vier dagen in het centrum van Waalwijk heeft plaatsgevonden, heeft 121.412 euro opgebracht.
Kersthuis Waalwijk heeft geld ingezameld voor twee regionale doelen, hospice Francinus de Wind en Toon Hermans Huis, beide in Waalwijk.
Doel van het evenement was om geld in te zamelen voor twee goede doelen én om meer sfeer te brengen in het centrum van Waalwijk gedurende de decembermaand. Het evenement kreeg een grote respons uit Waalwijk en wijde omgeving.
De aanleiding van Kersthuis Waalwijk was een column van Sjaak Koolen in het Brabants Dagblad van eind december 2011. Daarin toonde hij zich ontstemd over het gebrek aan kerstsfeer in het centrum van Waalwijk. Horeca-onderneemster Ina van Cromvoirt en Hans Brekelmans - mede-organisator van veel evenementen in Waalwijk - namen de handschoen op en daagden Koolen uit om samen met Ina van Cromvoirt in een Kersthuis plaats te nemen.

©2012 Dick Buskermolen