Rabobank schenkt gemeente Heusden rustplek voor fietsers

Wethouder Mart van der Poel en de heer Remco Tump van Rabobank ís-Hertogenbosch en Omstreken onthulden woensdag 13 mei 2009 om 14.00 uur officieel een nieuw rustpunt voor fietsers. Het gaat om een rustplek bij de oude waterput aan de Lavendelweg in Vlijmen, die is gerealiseerd met een schenking van Rabobank ís-Hertogenbosch en Omstreken.
Aanleiding voor de schenking was het samengaan van Rabobank Heusden-Vlijmen en Rabobank ís-Hertogenbosch en Omstreken september 2008. Oud-directeur Jan de Koning van Rabobank Heusden-Vlijmen wilde bij zijn afscheid iets terug doen voor de gemeente. In overleg met de gemeente Heusden werd ervoor gekozen om met de schenking een rustplek voor fietsers te realiseren. De gemeente Heusden wil namelijk fietsroutes onder meer met extra rustplekken voor fietsers aantrekkelijker maken.
De rustplek is gelegen langs de fietsroute over de Heidijk in Vlijmen, bij de overblijfselen van de oude waterput aan de Lavendelweg. Voor de rustplek is bestrating aangelegd, zijn twee bankjes geplaatst en is een steen met een gedicht aangebracht.

©2009 Dick Buskermolen