Zondag 27 september 2015, Heusdens Ruiterfestijn

Zondag 27 september 2015. Tweede Heusdens Ruiterfestijn in comb. met de Open Noord-Brabantse Speciale Spelen, op het terrein van PC de Favorietjes aan de Oude Haven.
Dressuur: Maroesja Goossens heeft 2 categorieŽn gewonnen, waardoor Manouk de Veld zich kon plaatsen voor het overkampen. In categorie Paarden B trok Fenne van Hofwegen op Roos met evenveel punten als Laura van Geffen op Zorro aan het langste eind voor deelname aan het overkampen.
Nummer 1, 2 en 3 werden resp. Jill van Hooff (Pony L1-L2) op Madonna, Demi Planken (Pony AB/B) op Vosje en Daantje van Drunen (Pony DE/B) op Solo. Jill van Hooff werd hierdoor Heusdens Dresseur Kampioen 2015., in 2014 was dat Masroesja Goossens.
Op 4 en 5 resp. Manouk de Veld, 2e bij paarden L1/L2 op Maybe, die in het overkampen net Maroesja Goossens op Edelweisch vv wist te overtreffen.
Op de plaatsen 6, 7 en 8 eindigden resp. Cornť Verhoeven (winnaar cat. Apart Ras B) op Andor, Linda van Hassel (Pony C/B) op Diana en Fenne van Hofwegen (Paarden B) op Roos met nog geen 10 punten onderling verschil.
Springen: winnaar op 40 cm: Pleun Coppelmans op Teddy (Cat. A)
60 cm: Audrey Smits op Joly (Cat. C). Ook Pien Junggeburth op Veldheer (Cat. C) was foutloos, maar was in de barrage iets minder sterk.
70 cm: Mila van Bokhoven op Tara, net voor Evi van Hees op Silver
80 cm: Line Klerks op Tres Jolie (Cat. D)
Uit het algemeen klassement kwam Audrey Smits op Joly als Heusdens Springruiterkampioen 2015.

Ashley van der Linden

©2015 Dick Buskermolen