4e deelname Roparun, 24e editie

Zaterdag 23 mei 2015. Om 10.00 uur vertrok het Roparunteam 4-Them uit Heusden voor de 4e keer naar Parijs voor de 24e editie ROPARUN 2015.
Vertrekpunt was De Ster in Nieuwkijk. Ze werden daar muzikaal uitgeleide gedaan door de Haaikneuters. 4-Them, een team van 24 personen, waaronder 8 lopers, 4 fietsers, 6 chauffeurs, 2 fysiotherapeuten, 2 medewerkers catering, een teamcaptain en coordinator.
Zij zullen met 300 andere teams in estafette van Parijs naar Rotterdam hardlopen.
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 marathon.
Hen team zet in op een gemiddelde snelheid van 12.5 Km/uur.
Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

2015 Dick Buskermolen