Vertrek Roparun vanaf Café In Den Gekroonden Hoed

Zaterdag 11 juni 2011. “Vertrekfeest” RoparunTeam 123, de Verenigde Lopers.
Na weken van organiseren, trainen en sponsorwerving vertrok zaterdag 11 juni Team 123, de Verenigde Lopers, vanuit Elshout naar Parijs. Een bijzonder team, een bijzondere prestatie, een bijzonder doel.
Vertrekpunt was Cafe In den Gekroonden Hoed, welke voor een ieder een gratis kopje koffie sponsorde. Roparunner en Elshoutenaar Jan van Oijen: “Dit is de tweede keer dat ik deze driedaagse estafette ga volbrengen. Een lichamelijke maar ook mentale uitdaging die ik met liefde en plezier aanga voor het goede doel van de Roparun: de strijd tegen kanker en het leefbaar maken van de tijd die rest voor de terminale medemens".
"We zijn een bijzonder team: we kennen elkaar nauwelijks en komen uit alle windstreken, van Adrie en Nanny uit Nijmegen tot Donald uit Portugal. Ook dat maakt deze Roparun voor ons zowel spannend als heel apart: zulke verschillende mensen, met totaal verschillende beroepen en interesses en tóch…zal het ons ongetwijfeld lukken om de finish te halen. Het doel brengt ons samen”.
Ook nam Rocy Damen uit Drunen voor de eerste keer deel aan de Roparun. Hij ging op de fiets de lopers begeleiden op de route en zorgde voor de veiligheid van de loper.
De Verenigde Lopers finishten maandagmiddag 13 juni op de Coolsingel in Rotterdam, na een afstand van 530 km overbrugt te hebben.
Op de website van de Verenigde Lopers, www.verenigdelopers.nl, kunt u alles lezen over het team.
De Roparun is een jaarlijks evenement voor lopers, cateraars, fietsers, chauffeurs, verzorgers. Zij volbrengen samen de tocht van Parijs naar Rotterdam. Opbrengst van hun deelname, lotenverkoop en sponsoracties is voor het goede doel, onder het motto: " Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven "

Links Jan van Oijen uit Elshout, rechts Rocy (Rook) Damen uit Drunen

Roel van den Oever, eigenaar In Den Gekroonden Hoed

De lopers

Het hele team

©2011 Dick Buskermolen