Lintje Ron van der Most 2018.

Donderdag 26 april 2018 ontving Dhr. R. (Ron) van der Most (76 jaar) uit Heusden, uit handen van wnd. Burgemeester Roel Augusteijn, de koninklijke onderscheiding "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau".
Vanaf het moment dat het echtpaar Van der Most in Heusden is komen wonen, hebben zij zich ingezet voor het culturele leven in de stad.
De initiatieven die zij hebben genomen en uitgedragen onder de inwoners en belangstellenden uit de regio zijn warm verwelkomd en hebben inmiddels een vaste plaats op de culturele agenda ingenomen.
Maar ook voor zijn komst naar vesting Heusden was Ron van der Most, voor zover zijn drukke agenda dat toeliet, al als vrijwilliger actief.
(2000 vrijwilliger bij Stg. 650 jaar Vestingstad Naarden; 2001-2003 filmproject “Braak-en Bouw: hoe Naarden-vesting in 35 jaar veranderde; 2006-2015 bestuurslid Kusterkring; sinds 2007: Vesting aan Tafel, luisterlezingen ‘oor voor Muziek’, Verhalentafel, Gouverneurstheater, Stg. Muze van de Gouverneur, Heusdense Filmdagen, Theater tussen de Schuifdeuren en twee publicaties: “Ik denk in vlees” familiebiografie van slager Janson uit Heusden vesting en ‘Krassen in een plaat’, over kunstenaar Oscar Verpoorten).©2018 Dick Buskermolen