RoboCup op Lambertusschool.

Dinsdag 14 mei 2013 kwamen 3 leden van het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven een demonstratie geven op de Lambertusschool in Haarsteeg.
Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft in Mexico Stad de wereldtitel robotvoetbal in de wacht gesleept op de RoboCup 2012. De Eindhovense robots waren met 4-1 te sterk voor het team MRL uit Iran. Na vier verloren WK-finales op rij (2008-2011) nam het Eindhovense team nu de wereldbeker mee naar Nederland. Dit jaar op 26 t/m 30 juni g aat het team de titel in eigen land verdedigen, want dan komen zo'n 2500 deelnemers uit circa veertig landen naar Nederland om hun robots de krachten te laten meten. Het evenement zal plaats vinden in Eindhoven.
Robotica en kunstmatige intelligentie
RoboCup is een internationale robotcompetitie die bestaat sinds 1997. Het doel van RoboCup is het stimuleren van ontwikkelingen op gebied van robotica en kunstmatige intelligentie. Een van de RoboCup-categorieŽn is de ĎMiddle Size League' (MSL), de officieuze koningsklasse van het robotvoetbal. Tech United, het team van de TU Eindhoven, speelt onder meer in deze klasse. De MSL bestaat uit teams van vijf tafelhoge robots die zelfstandig voetballen, zonder menselijke sturing. Het spel is snel, tactisch en spectaculair om te zien. Doordat de RoboCup-organisatie elk jaar de spelregels bijschaaft - ze benaderen steeds meer de regels van het Ďmenselijke' voetbal - zijn de teams gedwongen te blijven innoveren. Dat levert nieuwe ideeŽn en technieken op, die ook toegepast worden in bijvoorbeeld robots voor de zorg.

©2013 Dick Buskermolen