Th.J. Rijkenschool, 2013 / 2019.

21 maart 2018. Pannenkoekendag groep 6/7

22 maart 2018. Pannenkoekendag groep 7/8


16 maart 2018. Pannenkoekendag groep 6/7

15 maart 2018. Pannenkoekendag groep 7/8

Onderbouw 2017/18

Middenbouw 2017/18

Bovenbouw 2017/18


Maandag 18 juli 2016. Op donderdag 21 juli nam Frans Rijken afscheid als leerkracht van de Th.J.Rijkenschool. Aan het eind van de dag, tussen half vier en vijf uur, werd er een receptie georganiseerd, waar oud-leerlingen, ouders en oud-leerkrachten van harte welkom waren om persoonlijk van Frans afscheid te nemen.


Woensdag 10 juni 2015. ANWB Streetwise.
ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij de Th. J. Rijkenschool in Elshout. ANB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.
De Th. J. Rijkenschool vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.
In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:
- In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de aula verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
- Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
- Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.
- Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manouevres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
Daarnaast is er de iCheckbox, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheckbox is speciaal ontwikkeld door Het Huis Opticiens voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. Daarnaast werden er boxen uitgedeeld voor de groepen 5 t-m 8, waarmee de leerkracht zelf in de les de oogmeting kan uitvoeren.


Maandag 7 oktober 2013. In de bibliotheek in Drunen las Marre Kuijsters, winnares Voorleeswedstrijd 2013 van de gemeente Heusden, voor aan groep 7 van de Th. J.Rijkenschool uit Elshout, uit een boek van Lieneke Dijkzeul: Aan de bal.


Donderdag 17 januari 2013. In de aanloop naar de Warme Truiendag op 8 februari heeft de Th.J.Rijkenschool meegedaan aan de 'Warme Truiendag'.
Zij hebben die naam omgedoopt tot 'Lekkere Laagjes Dag'.
In heel de school werd de thermostaat drie graden lager gezet. Groep 7 en 8 zijn samen met Walter Turlings van (DuNaMis) enkele weken bezig geweest met duurzaamheid. Iedere dag werd de gasmeter en het waterverbruik bekeken en gemeten. Samen met de kinderen heeft Walter uitgerekend wat ze per dag verbruiken en wat daarvan de gevolgen zijn voor de natuur, maar ook hoeveel hen dat kost. De kinderen gingen na afloop uitrekenen wat ze bespaard hebben door de thermostaat drie graden lager te zetten.
De kinderen hadden totaal geen moeite met een laagje meer.
Deze 3 foto's zijn naderhand gemaakt, op dinsdag 29 januari 2013

Groep 7 (rechts) en 8 (links)

Groep 7

©2013/18 Dick Buskermolen