Reunie De Wegwijzer 2009, deel 1

Ivm het 40-jarig bestaan van De Wegwijzer waren er van 15 juni t/m 20 juni 2009 allerlei festiviteiten georganiseerd.

De Wegwijzer is de oudste basisschool uit Drunen. José van den Bogaart geeft al 38 jaar les op de Wegwijzer. De school begon met vier lokalen verdeeld over heel Drunen. De leerlingen zaten bijvoorbeeld in een oud bijgebouw van het bejaardencentrum, in een opslagruimte van de noodkerk, in de oude Boerenleenbank en groep 1 zat in een noodlokaal van de Wilhelminaschool. Op 3 januari 1970 trokken de leerlingen in een nieuw gebouw met zes klassen aan de Von Suppéstraat in Venne-Oost. Nog steeds is dit het adres van de school, maar wel met forse uitbreidingen en een fusie met school de Iris, waar een tweede locatie is. Tegenwoordig is de school vooral gespecialiseerd in zorg. José: "We hebben veel specialismen in huis."

Veertig jaar Wegwijzer werd uitbundig gevierd. Er werden zo'n 1500 oud-leerlingen verwacht. Naast de grote reünie werd een buurtfeest opgezet, gingen de leerlingen sporten en op schoolreis en was er een markt.

Op maandag 15 juni vertrokken alle kinderen op schoolreis naar de Efteling.
Dinsdagochtend om 8.30 uur was de officiële opening op de speelplaats aan de Von Suppéstraat. Hierbij was wethouder Raymond van den Bos aanwezig en de kinderen lieten ballonnen op. Verder volgde deze dag een cultureel programma op school.
Woensdag vond er een sportdag plaats op de atletiekbaan bij DAK en in sporthal Onder de Bogen voor alle leerlingen.
Donderdag was er weer een culturele dag op school.
Vrijdag 's-morgens begon de bovenbouw met een vossenjacht door de wijk.
De onderbouw kon spellen doen op het plein, met een treintje naar locatie Iris waar activiteiten plaats vonden, film kijken etc.
De bovenbouw had naderhand deze spellen.
's Avonds van 17.00 tot 20,00 uur vond er een Vlaamse Kermis plaats, deze was voor iedereen vrij toegankelijk, aan de Von Suppéstraat.
Voor kinderen, ouders, opa's, oma's, buurtgenoten etc.
Er was een Rad van Avontuur, attracties van Moonen, oud hollandsche spelen,
eten drinken, etc.
Hiervan volgen nog foto's