Diamanten huwelijksjubileum Pieterson-van Hessem uit Drunen

28 maart 2022. Burgemeester Willemijn van Hees bracht een bezoek aan het diamanten echtpaar Pieterson-van Hessem (voormamen onbekend). Het huis zat gezellig vol met de 2 dochters en hun partners + 3 kleindochters, 1 kleinzoon en buurvrouw mevr. van der Heijden.
Meneer komt uit Hilversum en mevrouw uit Dalfsen. Al snel de eerste ontmoeting volgde een afspraak in het openluchttheater in Diever: ‘The Merchant of Venice’ van Shakespeare… dat was de plek waar de liefde toesloeg.
En hoe bijzonder is het om je vrouw ten huwelijk te vragen als je aan het wachten bent bij een spoorwegovergang. Je kan je tijd maar beter goed benutten. Ze kenden elkaar toen ongeveer 1 jaar. Meneer Pieterson werkte vroeger, toen ze elkaar leerden kennen, voor een bedrijf in Duitsland en mevrouw was juf op een school in het dorp. Na het huwelijk is mevrouw daarmee gestopt, zoals het destijds hoorde. Uiteindelijk ging meneer Pieterson werken voor een bedrijf wat appendages verkocht en hebben ze in het begin van hun huwelijk 2 jaar in Rotterdam gewoond. Daarna zijn ze voor het werk van meneer verhuisd naar Eindhoven. Mevrouw was toen zwanger van hun eerste dochter. Hier hebben ze met veel plezier ruim 50 jaar gewoond.
De heer en mevrouw Pieterson wonen nog niet zo heel lang in Drunen, maar ze hebben het hier prima naar hun zin. Ze wonen ook prachtig, dicht bij hun dochter. De andere dochter woont in Rijen. Met het gezin hebben ze mooie vakanties gehad in Europa. Het land waar ze het liefst naar toe gingen was Italië. Dat voelde als thuiskomen.
Burgemeester Willemijn van Hees heeft afgesproken hen over 5 jaar weer treffen. En met de genen zit het wel goed. De moeder van mevrouw Pieterson, Maartje van Hessem-Tjittes, is 108 jaar geworden en was daarmee de oudste inwoner van Overijssel.