De Parelvissers

Vissen op meerval in de Ebro, Spanje: Patrick de Nijs, Maikel Vrijhoeven en Matachel van Berkel.

Verslag geschreven door henzelf:
"Op vrijdag 29 augustus 2008 vertrokken 3 bevriende leden van de Heusdense Hengelsport vereniging voor de vierde maal naar Spanje om te vissen op de monsters van de Ebro.
Op zaterdag 30 augustus kwamen we na een reis van 1500 km aan op onze bestemming. Dit jaar hadden we een record van 2.01 meter te verbeteren wat op naam stond van Patrick. We begonnen met kunstaas en al gauw kwam de eerste meerval aan boord. We bleven echter steken op 1,24 meter en gingen dus over op een andere methode. Vissen vanaf de oever met pellets. Al gauw haakte Maikel een meerval van 1,91 meter. Er werden verschillende grote exemplaren gevangen van boven de 1,70. Echter Maikel bleef aan kop staan. Bij 37 graden Celsius vloeide de zweetdruppeltjes geregeld wanneer we stonden te drillen. Gemiddeld waren we dertig minuten bezig voordat we een glimp van de gehaakte vis konden opvangen. Op de laatste dag kreeg Matachel een aanbeet waarbij zijn hengel bijna in tweeŽn brak door het geweld van een meerval van 2.07 mtr. Toen de vis aan de kant was wilde we er natuurlijk allemaal mee op de foto. In totaal vingen we twintig meervallen. Patrick bleef dit jaar steken op 1,91 meter. We hebben weer een schitterende vakantie gehad en kijken al uit naar de volgende keer".


Snoekconcours 24 november 2007

Deelnemers concours zijn Marcel Vos, Arjan Vos, Karel Heijnsbergen, Jan Poulie, Bas Boeijen, Maikel Vrijhoeven, Matachel van Berkel, Patrick de Nijs, Willem Schipper, Sjaak Cordes

Zaterdag 8 december 2007, laatste van de 3 concourszaterdagen, prijsuitreiking in cafť Havenzicht.

1e prijs (211 cm) voor Marcel Vos

2e prijs (140 cm) voor Karel Heijnsbergen

3e prijs (58 cm) was voor Arjan Vos (niet bij prijsuitreiking aanwezig).