't Palet, 2014 Buitenspeeldag, 2016 Pannenkoekendag, leraren 2017

Vrijdag 22 dec. 2017. Leraren Palet


Vrijdag 1 april 2016. Pannenkoekendag bij 't Palet.
Op 1 april was het dan zover: Pannenkoekendag op ’t Palet in Vlijmen. Op Nationale Pannenkoekendag bakken basisschoolleerlingen in het hele land massaal pannenkoeken voor ouderen in de buurt. In verband met andere activiteiten heeft de school deze feestdag naar een andere datum verplaatst. Dit jaar werd dit feest extra gevierd: de Nationale Pannenkoekendag bestaat dit jaar namelijk 10 jaar! Dat was voor groep 8 een reden om het groot aan te pakken. Nadat alle spullen waren geleverd, was het tijd om de ouderen uit de buurt te vragen.
Na een hoop positieve reacties mochten ook de eigen opa’s en oma’s van de kinderen komen smullen! De patio in de school werd feestelijk ingericht door Justin, Nina, Isa, Mario en Maikey.
Ook de andere taken werden verdeeld: er was een ontvangst- en uitzwaaicomité, bestaande uit Kevin, Nick, Moëisha, Blanca en Stijn. Er werd koffie en thee geserveerd door Esther, Femke, Demi, Lynn en Naomi en de pannenkoeken werden geserveerd door Quinten, Joshua, Silvie, Nina en Douwe. Op vrijdagochtend zijn we al vroeg begonnen met het bakken van pannenkoeken. Gelukkig waren er ook enkele ouders die hierbij kwamen helpen. Alle kinderen hebben pannenkoeken gebakken. Om 11 uur gingen de deuren open en stroomde het ‘Palet-restaurant’ vol. Iedereen werd voorzien van een heerlijk kopje koffie of thee en al snel werden de pannenkoeken geserveerd. Ook de mensen die moeilijk ter been waren, konden gewoon meedoen. Daar werden de pannenkoeken aan huis bezorgd! De directeur, Ton Kamp, kon de geur van de pannenkoeken niet weerstaan en schoof ook aan. Rond 12 uur had iedereen zijn buik vol en ging iedereen weer huiswaarts met een klein cadeautje: een pannenkoeken-kookboek! De kinderen en juf Lindsey mochten daarbij een hoop complimenten in ontvangst nemen. De juf is dan ook erg trots op haar ‘team’: ’Van tevoren heb ik voor alle materialen gezorgd en de taken verdeeld, maar de Pannenkoekendag was volledig in handen van de kinderen. De kinderen namen hun taak erg serieus en vervulden hun rol prima! Ze hebben echt als een team gewerkt, heel knap!’ Om de dag gezellig af te sluiten, hebben de kinderen in de klas ook nog lekker mogen smullen van de pannenkoeken. ‘Het was echt een geslaagde dag!’, aldus enkele kinderen. ‘Jammer dat we volgend jaar van school af zijn, ik had dit best nog een keer willen doen’, zei een ander. Al met al: een groot succes!


Buitenspeeldag woensdag 11 juni 2014

©2014 Dick Buskermolen