Voortuinwedstrijd 2008

Vrijdag 27 juni 2008 werd in het Turks Cultureel Centrum bekend gemaakt wie de mooiste voortuin had.
De afgelopen weken waren alle voortuinen in het dorp beoordeeld door Trudy Dijkstra van Woonveste, Geertje Christiaanse van de wijkwinkel, Mien Pauw uit het Fase 1 gebied, Jan de Vaan van de gemeente en Marjo Bruijnzeel van Sphinx. Ook is gekeken naar de mooiste straat, of het mooiste stuk straat, waarbij het niet ging om de duurste tuin, maar waarbij ook gekeken is naar netheid, onderhoud en creativiteit. Het dorp was daarbij verdeeld in vijf buurten. Voor iedere buurt waren er drie prijzen.
De prijsuitreiking begon om 19.30 uur. Wethouder Ben Groen van de gemeente Heusden, Cees van Loon, directeur van Sphinx, Marjo Bruijnzeel, wijkcoördinator in Oudheusden en Trudy Dijkstra, woonconsulent van Woonveste, deelden de prijzen uit. Na de feestelijke prijsuitreiking hebben de aanwezigen genoten van de muziek van Hasan Celik en de heerlijke Turkse hapjes. Begonnen werd met de aanmoedigingsprijs, daarna de 2e prijs en tenslotte de 1e prijswinnaars. Niet iedereen was gekomen, zodoende ontbreken veel prijswinnaars op de foto.
Een extra prijs was er voor vier bewoners van de Van Deelenstraat die hun tuinen gezamenlijk sfeervol aankleedden. Ook de Oranjelaan werd in het zonnetje gezet omdat daar met z'n allen gewerkt wordt aan de gezelligheid in de buurt.
Verder vielen in de prijzen: de Herptseweg 4, de Van Deelenstraat 99 en 101, de Suitbertusstraat 27, de Van Buerenstraat 15 en de Julianastraat 7.
De bewoners van de Oranjelaan kregen een nieuw dak voor hun feesttent. Om hun 15e barbecue droog te kunnen houden !

©2008 Dick Buskermolen