Diverse onderwerpen, deel 4

Woensdag 4 mei 2016. Drie oud-pontkapiteins die vlak bij elkaar wonen.
Wim heeft gevaren op het pontje van 1964 t/m 2003, Daan van 1971 t/m 2005 en Henk van 1962 t/m 1989.

Vlnr.: Wim, Henk en Daan.

Vlnr.: Daan, Henk, Wim, huidige kapitein Gerrit en Joop.

Vlnr.: Wim van Dalen (74), Daan van Dalen (68) en Henk Bel (85).

Zaterdag 12 maart 2016. NLDoet, Tennisverenining, verbeteren terras.


Zaterdag 12 maart 2016. NLDoet, Voedselbrigade, moestuin werken.


Maandag 2 maart 2015. ‘Lezers van de Maand’ maart zijn Nevra, Serhat Köse en Ayse Akturan uit Oudheusden.
De familie Köse – Akturan zijn trouwe bezoekers van de bibliotheek in Oudheusden, zij vinden het heel leuk om aan dit maandelijkse item mee te werken. In het kort stellen zij zich aan u voor.
Nevra Köse is 10 jaar en zit op basisschool ‘De Dromenvanger’ in Oudheusden. Nevra gaat vaak samen met haar moeder Ayse Akturan en haar broer Serhat naar de bibliotheek in Oudheusden. Dat doen ze het liefst op maandagavond. Ze hebben dan volop de tijd om boeken, dvd’s of PS of Wii spelletjes uit te zoeken. Nevra’s favoriete boeken zijn die van Francine Oomen en Mirjam Oldenhave, de ‘Hoe overleef ik… ’serie, Lena Lijstje en Mees Kees. Dit zijn boeken die Nevra zeker mee zou nemen als ze een maand lang op een onbewoond eiland zou zitten. Ook snuffelt ze graag in de informatieve boeken en komen haar favoriete onderwerpen uit de collectie Denken & Dromen, Liefde en Fantasie. Als ze niet op school zit vindt Nevra het leuk om te computeren, lezen, spelen en knutselen. Op dit moment leest ze de stripverhalen van Garfield, Jan Jans en de kinderen en een boek uit de serie “Hoe overleef ik...”
Serhat Köse is 9 jaar en ook hij zit op ‘De Dromenvanger’. Serhat leest graag stripverhalen en na schooltijd vindt hij het heerlijk om te ‘gamen’. Als Serhat een maand lang op een onbewoond eiland zou zijn dan neemt hij de volgende boeken en stripverhalen zeker mee: Geronimo Stilton’s Fantasia serie, de Donald Duck, De Smurfen, Garfield en Suske & Wiske want dit zijn Serhat’s meest favoriete boeken.
Ayse Akturan, moeder van 3 kinderen is geïnteresseerd én actief in de maatschappij. Zij kiest meestal infoboeken en soms leent zij interieur- of handwerkboeken. “Ik kook graag, dus af en toe gaat er ook een kookboek mee naar huis en daarna.. dieetboeken natuurlijk”, zegt Ayse. Zij is een trotse mama omdat haar kinderen graag willen lezen!
De ‘Lezer van de Maand’ wordt mede mogelijk gemaakt door Boek -en Kantoorvakhandel Sikkers Meer weten over deze boeken: www.bibliotheekheusden.nl / www.sikkers.nl

Nevra en Serhat


Dinsdag 9 dec. 2014. Irenestraat


Zaterdag 29 november 2014. Mari Knippels is ruim een jaar geleden in de Van Deelenstraat komen wonen, in een seniorenwoning. Vorig jaar heeft hij een burendag georganiseerd met zelfgebakken frietjes. Dit jaar zet hij de traditie voort om jaarlijks een burendag te organiseren, ditmaal met erwtensoep.


Vrijdag 28 november 2014. Wethouder Sport, Hanne van Aart,  ging samen met twee Heusdense kampioenen, kampioensbomen planten. De eerste boomplantceremonie vond plaats  in de woonomgeving van Renske Doedée aan het Hamelpark te Oudheusden. Om 15.00 uur plantte wethouder Hanne Van Aart, samen met Renske, een boom als blijvende herinnering aan haar behaalde wereldtitel wielrennen op 3 augustus 2014 in het Limburgse Beegden. 
De tweede boomplanrceremonie vond plaats in Drunen voor Michiel van der Heijden.
De kampioensbomen dienen als blijvende herinnering aan de sportprestaties van deze Heusdense kampioenen.  Eerder werden al  kampioensbomen gegeven aan  wielrenner Lars Boom, streetdance kampioenen Joni Moniharapon en Jamie Verhey en darter Michael van Gerwen.


Woensdag 1 oktober 2014. Roy de Windt, artiest


Zaterdag 16 aug. 2014. Enkele bewoners van de Oranjelaan in Oudheusden bezig met het plaatsen van rubberen tegels onder speeltoestel. Tegels zijn geschonken door de gemeente Heusden. 


Zaterdag 16 aug. 2014. Renske Doedee (28) is zondag 3 aug. bij het WF van de ICF wereldkampioen geworden wielrennen op de weg, cat. amateurdames. Voor de eerste maal was er een titelstrijd voor de dames van het ICF. De wedstrijden waren in Beegden (Limburg).

©2014 Dick Buskermolen