Badmintonvereniging Orbit 2001

Donderdag 21 maart 2024. Badmintonners van Orbit 2001 vinden de weg naar boven

Na nog eens twee nederlagen en een gelijk spel, behaalden de heren badmintonners van Orbit eind maart de eerste overwinning van dit seizoen.
Op 14 maart speelden de heren tegen Argus H2; een spannende wedstrijd waar maar liefst drie keer de uitslag 22-24, en een keer 19-21 was. Ook de overige partijen gingen behoorlijk gelijk op. En toch stond aan het eind van de avond een uitslag van 0-12 op het bord. Goed gespeeld, maar toch geen punt binnengehaald.
De uitwedstrijd tegen Maasshuttles H1 ging vervolgens met 8-4 verloren; ook hier weer verschillende spannende partijen, waarbij vier punten binnengehaald werden. Drie dagen later, op 21 maart, vond de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team plaats. Koen en invaller Gijs wonnen beiden hun wedstrijd. Kenzo verloor z’n enkel. Maar het eerste dubbel, van Kenzo en invaller Michiel werd ook gewonnen. Tussenstand 6-2, dus een gelijkspel was al binnen. Omdat beide laatste dubbels gelijk eindigden, was de eindstand 8-4 en dus….winst voor de heren van Orbit!

Koen en Gijs


Op donderdag 11 januari 2024 organiseerde Orbit 2001 een intern badmintontoernooi. Hierbij mogen de leden ook introducees meenemen. Dit jaar maakten veel leden gebruik van; alle beschikbare banen waren bezet. Aan het eind van avond waren er twee winnaars: Mike bij de leden, en Jeffrey bij de introducees. Op de foto Mike (achternaam onbekend) en voorzitter Jos van de Heijden.


Vlijmen, 16 maart 2023

Weer een spannende wedstrijd van Orbit2001 Heren 1
Het team Heren 1 van badmintonclub Orbit 2001 speelde donderdag 16 maart weer een competitiewedstrijd. Tegenstander in sporthal Die Heygrave in Vlijmen was dit keer BC Argus Heren 2. De wedstrijd was voor beide teams erg spannend en eindigde uiteindelijk in een 6-6gelijkspel.
In deze wedstrijd waren alle vaste spelers van Orbit weer gezond en vol goede moed om deze wedstrijd te winnen.
Vanaf de eerste partij bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, de standen liepen gedurende de hele wedstrijd zowel bij de enkel-partijen als bij de dubbel-partijen steeds gelijk op.
De volgende wedstrijd die plaats vindt is een uitwedstrijd die in Den Bosch gespeeld gaat worden tegen BV de Maashutlles Heren 2 op maandag 20 maart 2023.
Interesse in badminton? Kom dan vrijblijvend een keer op de donderdagavond meespelen om de sfeer te proeven! Meer info vind je op www.orbit2001.nl


Maandag 6 febr. 2023. Nieuw badmintonseizoen vuurdoop voor team Heren 1 van Orbit 2001

Het team Heren 1 van badmintonclub Orbit2001 speelde afgelopen week de eerste wedstrijd van het seizoen. Het team is volledig vernieuwd, en voor drie van de vier heren was het de eerste competitie-ervaring. De eerste wedstrijd vond afgelopen donderdag plaats in sporthal Die Heygrave in Vlijmen. De tegenstander, Maasshuttles 1, was een maatje te groot. De wedstrijd eindigde in een verlies van 2-10.
Het Heren 1 team van Orbit bestaat dit jaar uit vier nieuwe namen: Kenzo Snijders (teamcaptain), Luc van den Meerendonk, Daan te Riele en Koen Timmermans. Voor alle vier was het de eerste ervaring met competitie-badminton.
Orbit speelt in de heren-competitie van de Bossche Badminton Federatie (BBF). In de competities van deze badmintonbond spelen teams van 25 aangesloten verenigingen uit de regio ’s-Hertogenbosch. Tegenstander Maasshuttles speelt in de Maaspoort.
De volgende geplande wedstrijd vindt plaats op 2 maart, is weer een thuiswedstrijd, en zal gaan tegen BC Geffen.


Vlijmen, donderdag 12 jan. 2023. Drukbezocht intern badminton toernooi van Orbit 2001

Twee keer per jaar organiseert badmintonvereniging Orbit 2001 een intern toernooi, voor leden en introducées. Het toernooi is bedoeld om mensen kennis te laten maken met de vereniging en met de sport, badminton. Op donderdagavond 12 januari 2023 was het weer zover. Ook dit keer was het een drukbezochte avond. Na zes rondes met wedstrijden waren de twee winnaars bekend. Judith Nijssen wist alle zes keer te winnen.
Voor aanvang legde de toernooiorganisatiehet verloop van de avond uit. Alle wedstrijden waren dubbelpartijen, steeds twee tegen twee in wisselende samenstellingen. Na drie rondes, halverwege de avond was er een leuke en leerzame quiz. Na nog drie wedstrijden werd gezellig nagepraat in de sportkantine van Die Heygrave.
De sfeer zat er goed in en er werd fanatiek gespeeld om toch die felbegeerde beker aan het einde van de avond in ontvangst te nemen. Titelverdediger Willy van de Wiel had het op deze avond dan ook zwaar.
Judith Nijssen die op deze avond voor de eerste keer meespeelde ging er tot ieders verbazing met de beker vandoor. Judith had als nieuwkomer bij onze club een geweldige start en wist alle zes keer te winnen, samen met elke keer een ander teammaatje. Ze gaf aan dat haar man dit wel heel erg grappig zou vinden!
De aanmoedigingsprijs was dit keer voor JacTecklenburg.
In juni vindt het volgende interne toernooi plaats. Als je interesse in badminton, om dan vrijblijvend een paar keer op de donderdagavond meespelen om de sfeer te proeven! Meer info vind je op Orbit2001

©2023 Dick Buskermolen