Ontmoeten, 18 december 2011

Diverse sociaal-maatschappelijke organisaties in de gemeente Heusden zijn de afgelopen jaren in toenemende mate geconfronteerd met problemen rondom eenzaamheid. Om gezamenlijk iets te doen aan deze problematiek is er een projectgroep geformeerd welke samen het project Ontmoeten uitvoeren.
De projectgroep "Ontmoeten" heeft als belangrijkste doelstelling om voor mensen (45+) die zich eenzaam (dreigen te) voelen, mogelijkheden te ontwikkelen om andere mensen te "ontmoeten". Ontmoeten, in een niet verplichtende sfeer en in alle vrijheid en verbondenheid. De vrijwilligers helpen mee die ontmoetingen te laten uitgroeien tot echte "verbindingen". Dit doen ze door allerlei ontmoetingsactiviteiten te creŽren zoals een boottocht maken, samen gaan eten, samen op excursie gaan, samen leuke dingen doen. Maar ook door langdurige projecten zoals het opzetten van "Vriendenkringen" en het schrijven van een eigen "Levensboek".
Dit allemaal met hulp van vrijwilligers die getraind zijn om mensen te stimuleren hun talenten in te zetten om aan de dreiging van een sociaal isolement te ontkomen. Vrijwilligers die er samen met de deelnemers er aan werken hen leven opnieuw in te richten zodat er meer kansen ontstaan op echte "ontmoetingen".

Lionsclub Drunen-Langstraat

Derde ontmoeting 18 december 2011

Vrijdag 2 december 2011. Koks in opleiding De Overlaat in Waalwijk.

Tweede ontmoeting 30 oktober 2011

Eerste ontmoeting 9 oktober 2011

©2011 Dick Buskermolen