Nieuwkuijk, diversen 2014

Vrijdag 22 aug. 2014. Basisschool Het Kompas is overgegaan op een geheel nieuw ICT systeem. Zij gaan gebruik maken van het systeem Kresco OWE (Online Werkplekken Educatief). In deze pilot worden onderwijsontwikkelingen en werken in de cloud gecombineerd. Op de foto overhandigt, bij de start van het project, schoolleider Gerrit-Jan Boomaars bloemen aan Yvonne van Berlo (leerkracht en ICT coordinator).


Maandag 11 augustus 2014. Aan de vooravond van een Eneco Tour-etappe door de gemeenten Heusden en Waalwijk werd het Wielercafé in De Ster in Nieuwkuijk gehouden.
Veelvuldig wereldkampioene Marianne Vos, oud-renner en ploegleider Koos Moerenhout en de ex-renners Peter Damen en Nico Walravens spraken dan uitgebreid over het heden en verleden in de wielersport. Henk Mees (sportcolumnist van het Brabants Dagblad) en Ton Krijnen (presentator) hielden interviews en het debat met (oud-)renners. Het geheel werd met muziek en anekdotes omlijst.


Zaterdag 7 juni 2014. Om 10.00 uur vertrok het Roparunteam 4-Them uit Heusden naar Parijs voor de ROPARUN 2014.
Vertrekpunt was De Ster in Nieuwkijk. Ze werden daar muzikaal uitgeleide gedaan. 4-Them, een team van 24 personen, waaronder 8 lopers, 4 fietsers, 6 chauffeurs, 2 fysiotherapeuten, 2 medewerkers catering, een teamcaptain en coordinator.
Zij zullen met 300 andere teams in estafette van Parijs naar Rotterdam hardlopen.
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam , waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon.
Hen team zet in op een gemiddelde snelheid van 12.5 Km/uur.
Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

©2014 Dick Buskermolen