Natuurwerkdag 2009.

Zaterdag 7 november 2009. En dag in het jaar vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Na acht jaar is die dag een begrip geworden. Het is d dag voor jong en oud om een dag in de natuur te werken.
De Natuurwerkdag was in 2008 een groot succes. Ruim 11.000 mensen werkten mee aan de grote opknapbeurt van het Nederlandse landschap. Jong en oud staken de handen uit de mouwen. Ze deden dat samen met duizenden anderen, om zo natuur en landschap binnen Nederland op een geweldige andere manier te zien en te beleven.
De warme oevers van het Drongelens kanaal staan bekend om het voorkomen van vele soorten insecten. Echter, door achterstallig onderhoud zijn de droge graslanden veranderd in opgaand bos. De werkzaamheden die uitgevoerd moesten worden bestonden uit het uitdunnen hiervan.
Het werk bestond uit licht zaagwerk, takken slepen en takkenhopen maken waar allerlei dieren zich in kunnen verbergen. De locatie was bij de brug over het kanaal Overlaatweg naar Waalwijk.
Organisatie was in handen van Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden.
Joost van Balkom, lid van deze vereniging: "Elke eerste zaterdag van de maand komt een vaste groep van deze vereniging bij elkaar voor onderhoud van de natuurgebieden in de omgeving.
"Dit doen we al meer dan vijfentwintig jaar. Deze maand konden we onze vaste dag in de natuur combineren met de Nationale Natuurwerkdag."

2009 Dick Buskermolen