Zaterdag 26 juni 2010. Opening Molensteiger, deel 1.

Op zaterdag 26 juni 2010 werd de vernieuwde Molensteiger in de haven van de vesting Heusden feestelijk in gebruik genomen. Rond 10.00 uur heeft wethouder Mark Buijs de zogenoemde passantensteiger officieel in gebruik genomen. Daarna konden belangstellenden deelnemen aan een gratis rondvaart.

De gemeente Heusden heeft al jaren de wens om de vesting Heusden en het achterliggende gebied beter bereikbaar te maken vanaf het water. Om dit te realiseren is de Molensteiger aan de noordzijde van de vesting dit jaar volledig vernieuwd. Aan de steiger kunnen nu meerdere rondvaartboten of riviercruiseschepen gelijktijdig aanmeren. Zeker voor minder validen is het in de nieuwe situatie een stuk makkelijker om van de boot af aan land te komen. De vernieuwing van de steiger is een project dat mede in het kader van het toeristisch themajaar Waterrijk Heusden 2010 is uitgevoerd.

Tijdens de officiŽle opening gingen de genodigden bij De Ruiter aan boord van een rondvaartboot, waarna zij rond 10.30 uur aanmeren aan de Molensteiger. Daar werden zij muzikaal onthaald en ging wethouder Mark Buijs de steiger openen.

Ook inwoners en bezoekers van Heusden konden meegenieten van de opening. Er waren op zaterdag in zowel de ochtend als de middag verschillende gratis rondvaarten. De vertrektijden hiervoor waren 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Ook de molen bij de steiger liet zijn wieken ter gelegenheid van opening draaien.

Voor het realiseren van de nieuwe steiger is subsidie ontvangen van LEADER Wijde Biesbosch en Brabantse Delta en van de provincie Noord-Brabant in het kader van de regeling Plattelands Ontwikkelingsprogramma 2007-2013

©2010 Dick Buskermolen