Heropening mini Efteling, dinsdag 20 augustus 2013, deel 1

In de mini Efteling te Nieuwkuijk worden jaar nieuwe attracties bijgebouwd, die er steeds professioneler uitzien.
In de beginjaren werd alles nog gemaakt van karton en piepschuim, maar tegenwoordig zijn de sprookjes bijna niet meer van die in de grote Efteling te onderscheiden. De afgelopen 3 jaar is er gewerkt aan de Sprookjestuin, met daarin o.a. De put van vrouw Holle, Kleine Boodschap, een geheel vernieuwde Langnek, de Pratende papegaai, De dansende Schoentjes en een spannende Trollengrot.
Ze laten de attracties altijd officieel openen door een bekende Nederlander, waarbij altijd veel VIP gasten aanwezig zijn. Eerder zijn de attracties geopend door o.a. Irene Moors, Chiel van Praag en Sandra Reemer.
Het nieuwste project, de Sprookjestuin, is de grootste attractie die ze tot nu toe hebben gebouwd, en daarom werd het een echte VIP party en werd deze opening door meerdere bekende Nederlanders verricht.
Aanwezig waren o.a. Henny Huisman, Ralf Mackenbach, Joey van der Velden (acteur Kinderen geen Bezwaar en presentator), Jelmer Ouwerkerk (acteur uit de jeugdserie Vrijland) en Bart Juwett (entertainer)

2013 Dick Buskermolen